Tatry -brak głosu-

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

maryoushPL
1 post
1 post

Tatry -brak głosu-

Post autor: maryoushPL »

Witam
jestem tu nowy , dostałem w prezencie radio Tatry stan oceniam na dobry nie wspominając kilograma kurzu ze środka :P :P
po dokładnym oczyszczeniu podłączyłem do sieci i wszystko jest ok , poza tym ze nie ma głosu jedynie **bzęczenie i charkot* nawet przy poruszaniu sie po skali, *magiczne oczko* reaguje , myślę że nic nie uszkodziłem odkurzyłem wszystko za pomocą pędzelka delikatnie.
nie jestem az takim specjalistą w tej dziedzinie więc prosze o radę co moze byc przyczyną?? nie znalazłem żadnych pourywanych kabelków , podświetlenie działa.

dziękuję z góry za rady :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Re: Tatry -brak głosu-

Post autor: Vault_Dweller »

A sprawdź na przełączniku zakresów w pozycji "gramofon", czy wzmacniacz działa... :)
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: Tatry -brak głosu-

Post autor: tszczesn »

maryoushPL pisze:jestem tu nowy , dostałem w prezencie radio Tatry stan oceniam na dobry nie wspominając kilograma kurzu ze środka :P :P
po dokładnym oczyszczeniu podłączyłem do sieci i wszystko jest ok , poza tym ze nie ma głosu jedynie **bzęczenie i charkot* nawet przy poruszaniu sie po skali, *magiczne oczko* reaguje , myślę że nic nie uszkodziłem odkurzyłem wszystko za pomocą pędzelka delikatnie.
nie jestem az takim specjalistą w tej dziedzinie więc prosze o radę co moze byc przyczyną?? nie znalazłem żadnych pourywanych kabelków , podświetlenie działa.
Wyczyść wszystko - w szczególności potencjometr regulacji głośności, przełącznik i nóżki lamp. No i proponuję zajrzeć na moją stronę do działu remontowego :)