Widziałem tą aukcję i właśnie miałem ją tutaj zapodać.
Nie słyszałem nigdy o telewizorze Odra, chyba że o komputerze... Może mu sie powaliło z Wisłą, gość się poprostu nie zna. Krzywa wyrzutnia wskazywała by bardziej na kinol do Szmaragda/Szafira/Turkusa itp.
Nie oceniając z góry treści info dotyczącą tego kineskopu i jego stanu radzę podchodzić ostrożnie do takich znalezisk:po wymianie kineskopu w domu klienta stary wkładało się do pudła i zostawiało(nie zawsze),obecnie ludzie odnajdują takie starocie i nie będąc w stanie ocenić stanu zabawki wystawiają jako NOS-y.Często już sam stan szyjki kineskopu wyklucza jego nowość.
cirrostrato pisze:Nie oceniając z góry treści info dotyczącą tego kineskopu i jego stanu radzę podchodzić ostrożnie do takich znalezisk:po wymianie kineskopu w domu klienta stary wkładało się do pudła i zostawiało(nie zawsze),obecnie ludzie odnajdują takie starocie i nie będąc w stanie ocenić stanu zabawki wystawiają jako NOS-y.Często już sam stan szyjki kineskopu wyklucza jego nowość.
Zgadzam się z kolegą! Jak odbierałem Neptuna to gość dał mi drugi, zapasowy kinol który okazał się być spalony.
Jeszcze raz oglądnąłem fotki tego kineskopu i wydaję mi się,że widać odciski gum narożnych(pod opaską na kineskop) i ślad brudu na kineskopie gdzie dotykała maskownica.Albo senior ma słabą pamięć albo(i na to stawiam) młody ściemnia.