"Tanie" niewiele mniej kosztują.Bobekmaster pisze:"Firmowa" jest droga (powyżej 50zł) a obudowa z dysku taka sobie.
PCL86 "nano"
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: PCL86 "nano"
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Kolejne potencjalne źródło inspiracji - fajne stereo na subminiaturkach: http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... n-Mini.htm
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 625...1249 postów
- Kontakt:
- MStaniszczak
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Jakie są zewnętrze wymiary tych monitorków?
-
- 625...1249 postów
- Kontakt:
wys 22,5cm szer 12,5cm glebokosc 15cm jesli dobrze pamietam, pomierze i napisze;)
- MStaniszczak
- 625...1249 postów
- Kontakt:
No to moje wyjdą nieco (WxSxG -> 270x160x260 mm) większe a na jednym głośniku... A już myślałem
Fornirują się. Jak już będą u mnie zamieszczę fotki.

-
- 625...1249 postów
Już się nie mogę doczekać testów w połączeniu z "nano". A Ty mi lepiej napisz jak kompletowanie wszystkiego do EL84 SE? Bo wysprzątałem warsztat tak, że nic na nim nie ma. Taki stan długo nie potrwa, więc się spiesz
A Wy jak często warsztaty swoje sprzątacie?
Pozdrawiam!
Maciek.

A Wy jak często warsztaty swoje sprzątacie?
Pozdrawiam!
Maciek.
Kim jestem, skąd przychodzę, dokąd idę...
Co sprawia, że mogę zapytać o "arche"?
- Michał_B
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Po każdej zakończonej robocieMaciej Szczodrowski pisze: A Wy jak często warsztaty swoje sprzątacie?
Maciek.

Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
- MStaniszczak
- 625...1249 postów
- Kontakt:
WidziszMaciej Szczodrowski pisze:Już się nie mogę doczekać testów w połączeniu z "nano". A Ty mi lepiej napisz jak kompletowanie wszystkiego do EL84 SE? Bo wysprzątałem warsztat tak, że nic na nim nie ma. Taki stan długo nie potrwa, więc się spiesz![]()

Obudowa powstanie jak to polutuję - może od razu zbiorę się też za obudowę do OTL-a.
Strasznie mnie korcicie, chyba przeprojektuję PCL86SE na SMD. Myślę, że z zasilaczem zmieszczę się na płytce 70x50, szkoda, że nie mam już malutkich transformatorów wyjściowych, były na kształtkach EI48 i o dziwo miały bardzo przyzwoite parametry (50Hz-18kHz -3db przy 3W). Chyba dobrze było by transformator sieciowy zapuszkować w obudowie z zasilacza wtyczkowego?
Zastanawia mnie także obsada QQE/ECC (2xpentoda 2x trioda) powinno dać ze 4W czyli całkiem użytecznie.
Zastanawia mnie także obsada QQE/ECC (2xpentoda 2x trioda) powinno dać ze 4W czyli całkiem użytecznie.
Jestem za; mam kilka QQE03/12 NOS, NIBtraxman pisze:Zastanawia mnie także obsada QQE/ECC (2xpentoda 2x trioda) powinno dać ze 4W czyli całkiem użytecznie.

PS. Push-pulla gitarowego dałoby się zrobić na takiej duotetrodzie?
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
No jasne po drobnych przeróbkach wyprowadzeń i punktu pracy QQE3/12 ~ ELL80 = 2xEL95 więc nie ma na co czekać. Nie zapomnij tylko o rezystorach w G1.
-
- 625...1249 postów
Na bazie posiadanych elementów najmniejsze co mogłem zrobić to już zrobiłem, tylko że Wy mnie nakręcacie na coś więcej
Jeśli więc będziecie organizowali obsadę "mini" transformatorów to pamiętajcie Koledzy, że zgłaszam chęć podpięcia się pod zamówienie 
Pozdrawiam!
Maciek.

Pozdrawiam!
Maciek.
Kim jestem, skąd przychodzę, dokąd idę...
Trafa to trzeba będzie chyba nawinąć, ale to nie problem. Z naszych trzeba by się zainteresować TG2, ale na rdzeniu EI54, to chyba najmniejsze jakie były produkowane. Znalazłem jeszcze w drobiazgach ECL80, fajna mała lampa, a 1W z niej wyciśnie się bez problemów. Do analizy zostaje czy PP, czy SE. W PP więcej zajmą lampy, ale zaoszczędzi się na transformatorze, a i moc będzie większa i wymagania do zasilacza nieco mniejsze (rozmiary elektrolitów).
-
- 625...1249 postów
- Kontakt:
i jak Macieju pierwsze odsluchy ?
PS. Jutro wpadne pozyczyc nano

PS. Jutro wpadne pozyczyc nano