Wyrób lamp elektronowych w Polsce-reaktywacja
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 2500...3124 posty
nie całkiem
ja mam Z568 a on sprzedaje Z566.
Terraz jestem w pracy 1 na 3 i biegam jak z piórkiem.
Jeżeli uda się znależć troche czasu tu poszukam jakichś parametrów
aby je porównac i moze spróbuję przez kogoś podlicytowac.
Dla jednej transakcji nie myślę się rejestrować.
W sumie byłoby to zajęcie na zabicie czasu.Ale ostatnio
nie ma takiej potrzeby.
W ostateczności mozna poszukać innych,bo kto powiedział,że godziny i minuty mają być takie same??
ja mam Z568 a on sprzedaje Z566.
Terraz jestem w pracy 1 na 3 i biegam jak z piórkiem.
Jeżeli uda się znależć troche czasu tu poszukam jakichś parametrów
aby je porównac i moze spróbuję przez kogoś podlicytowac.
Dla jednej transakcji nie myślę się rejestrować.
W sumie byłoby to zajęcie na zabicie czasu.Ale ostatnio
nie ma takiej potrzeby.
W ostateczności mozna poszukać innych,bo kto powiedział,że godziny i minuty mają być takie same??
-
- 125...249 postów
-
- 375...499 postów
-
- 500...624 posty
Grzegorz podarował mi właśnie piękną ksiażke pt. "Pompy, sprężarki, wentylatory" z roku 1956, za co serdecznie dziękuję. Na ostatniej stronie tejże książeczki znajduje się podrozdział pod znaczącym tytułem "socjalistyczna dyscyplina pracy i jej wpływ na bezpieczeństwo i higienę pracy".
Jest tam między innymi stwierdzenie: "Socjalistyczna dyscyplina pracy polega nie tylko na regularnym i punktualnym przybywaniu do pracy. Nakłada ona znacznie szersze obowiązki. Pracownik postępujący wg jej zasad ma obowiązek utrzymywania powierzonego mu stanowiska pracy we wzorowym porządku i czystości."
Z przykrością przeto stwierdzam, że przy wyrobie moich lampek często gwałciłem reguły socjalistycznej dyscypliny pracy. Od tej pory obiecuję jednak poprawę.
Jest tam między innymi stwierdzenie: "Socjalistyczna dyscyplina pracy polega nie tylko na regularnym i punktualnym przybywaniu do pracy. Nakłada ona znacznie szersze obowiązki. Pracownik postępujący wg jej zasad ma obowiązek utrzymywania powierzonego mu stanowiska pracy we wzorowym porządku i czystości."
Z przykrością przeto stwierdzam, że przy wyrobie moich lampek często gwałciłem reguły socjalistycznej dyscypliny pracy. Od tej pory obiecuję jednak poprawę.

-
- 50...74 posty
-
- 125...249 postów
-
- 625...1249 postów
To prawda. Wystarczy rozszczelnić żarówkę (ciśnienie wewnętrznego gazu obojętnego ma być równe z ciśnieniem powietrza na zewnątrz), potem ogrzewamy trzonek (gwint), tak długo, aż doprowadzimy do pęknięcia pomiędzy trzonkiem, a bańką. Takie odcięcie jest super równe. Są inne sposoby rozbierania żarówek. Np. opiłować pilnikiem trójkątnym, a potem obłamać trzonek. Można też owinąć nicią bawełnianą żarówkę, potem polać nić spirytusem i podpalić. Gdy nić zacznie się zwęglać wkładamy zaókę szybko do zimnej wody.
-
- 2500...3124 posty
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
Alek !
Lampy elaktronowe, nie, ilu jest takich maniaków, co kupią ?
Produkuj zwyczajne żarówki, bo te z Piły są do dupy, szybko się przepalają, jeszcze szybciej tracą moc (czernieją ). I to nie zależy, czy na pudełku jest martka Philips, czy Pila - jeden szit (shit).
pzdr, powodzenia w formowaniu ŻARÓWEK !
Lampy elaktronowe, nie, ilu jest takich maniaków, co kupią ?
Produkuj zwyczajne żarówki, bo te z Piły są do dupy, szybko się przepalają, jeszcze szybciej tracą moc (czernieją ). I to nie zależy, czy na pudełku jest martka Philips, czy Pila - jeden szit (shit).
pzdr, powodzenia w formowaniu ŻARÓWEK !
-
- 375...499 postów
taa jeszcze czego Pasiu!! Może jeszcze ma je robić w pełnej gamie mocowej?? Wiesz Alek wystawił tą lampkę w ramach eksperymentu. Pomyślał że może uda mu się w ten sposób zdobyć trochę środków na dalsze prace. I napewno nie robi tych lampek żeby na tym "trzepać" kasę tylko żeby spróbować coś zdziałać. Czy się to innym podoba czy nie.
Szczyt bezpłodności: 30 lat stosunków z ZSRR...