Wpływ kabla sieciowego na dźwięk
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Witam
Ech, ci marketingowcy. Ciekawe, czy wykłady na które chodzili to taka sama ściema jak ich wypociny.
to wreszczcie drut czy linka? bo już zgłupiałem
Gość się sam podsumował. Żal Wam?
Ech, ci marketingowcy. Ciekawe, czy wykłady na które chodzili to taka sama ściema jak ich wypociny.
teoretycznie można się z tym zgodzićWykonany jest z najwyższej jakości komponentów, spełniających wymagania i normy stawiane podzespołom pracującym pod napięciem 230V prądu przemiennego
ale z tym już nieNiekonwencjonalna budowa kabla składającego się w części środkowej z 2 x 7 żył o przekroju 1,5 mm2 każda, dających łączny przekrój w przewodach L i N po 9,0 mm2 oraz 1,5 mm2 w przewodzie PE...
I tak jest w istocie - ten kawałek miedzianego i wcale nie taniego , ale i nie najdroższego drutu ...
to wreszczcie drut czy linka? bo już zgłupiałem

I co?Ot, taka "sieciówka" ze świata Harry'ego Pottera.
Gość się sam podsumował. Żal Wam?

-
- 125...249 postów
tak, tak
A ja mam ochote, aby mój system dawał okrąglejszy dźwięk
http://allegro.pl/show_item.php?item=42691860
a i przy okazji zmniejsze sobie zniekształcenia.
Panowie - kupować!

Panowie - kupować!

Pozdrawiam serdecznie,
Piotr Kowalski
Piotr Kowalski
Re: tak, tak
Witam
oj ja głupi, co ja marnuję
takie rezystory, tyklo z napisem Tesla stosuję do rozruchu torioidówPiotrek pisze:A ja mam ochote, aby mój system dawał okrąglejszy dźwięk
Panowie - kupować!
![]()
oj ja głupi, co ja marnuję

-
- 2500...3124 posty
Będę się czepiał, co mi tam
. Ponadto... ze swoimi dywagacjami znowu wyfrunę gdzieś w kosmos, tak jak to z tymi kablami sieciowymi było.
"Wielu uzytkowników stwierdzilo juz, ze dzieki tym rezystorom dzwiek staje sie bardziej "okragly" i "cieply". Znika przybrudzenie dzwieku, pojawia sie wiecej szczególów."
To i audiofile mają zdolność synestezji- postrzegania bodźców innymi zmysłami niż normalnie, np. dźwięki odbierają wzrokiem... Kto wie, może oni pochodzą z jakiejś odległej planety, tylko udają, że są ludźmi- a coś innego w nich siedzi...

"Wielu uzytkowników stwierdzilo juz, ze dzieki tym rezystorom dzwiek staje sie bardziej "okragly" i "cieply". Znika przybrudzenie dzwieku, pojawia sie wiecej szczególów."
To i audiofile mają zdolność synestezji- postrzegania bodźców innymi zmysłami niż normalnie, np. dźwięki odbierają wzrokiem... Kto wie, może oni pochodzą z jakiejś odległej planety, tylko udają, że są ludźmi- a coś innego w nich siedzi...
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 15...19 postów
Ludzie trzymajcie mnie bo wyjde z siebie i...stane obok....Nie mogę czytać takich bzdur, bo mi sie ciśnienie podnosi. Zapropos tych kabli przypomniał mi sie jeden z odcinków "rozmowy w toku" akurat o audiofilach. Jeden taki typ przytaszczeyłł kabelek jeśli dobrze pamietam to własnie sieciowy ze srebrnymi żyłami. Ludzie sie wypowiadali ile by za to dali (nie wiedząc ile on za to dał) typowali, 20 50, 100zł. A ten gostek dał za to ponad 4000zł. Masakra. Szkoda mi takich ludzi audiofilia to po prostu choroba, to sie powinno leczyć. Ten człowiek wyłożył sobie pokój wytłoczkami po jajkach, zeby lepiej słyszeć ten swój kabelek. Naprawdę, nie powinniśmy sie z nich śmiać, tylko popatrzeć na nich jak na ludzi chorych. Pozdrawiam.
ort! Tragiczna pisownia partykuły "nie" z czasownikami, rz i ż, u i ó. Korzystaj, proszę ze słownika. (moderator Alek)
ort! Tragiczna pisownia partykuły "nie" z czasownikami, rz i ż, u i ó. Korzystaj, proszę ze słownika. (moderator Alek)
-
- 2500...3124 posty
O w mordę... Jakby zakładał tam studio nagrań to by mógł, ale tak to czy ja wiem? A pułapki basowe też miał?MatiZ pisze:Ten człowiek wyłożył sobie pokuj wytłoczkami po jajkach
BTW ma ktoś nagranie tego programu? Chętnie zobaczę

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 15...19 postów
Żałuje własnie, ze go sobie nie nagrałałe, naprawde było na co popatrzeć (z przymróżniem oka). Ci ludzie naprawde mieli coś z głowami, takie pieniądze jakie oni pakowali w kompletnie bezuzytecze i niepotrzebne, rzeczy aż przerażały. Jak by ktoś maił ten program gdzieś nagrany najlepiej w jakiejśc cyfrowej postaci to bardzo bym prosił o podesłanie...chętnie bym to oglądnął po raz drugi. Pozdrawiam.
Re: kable zasilające
To proste - zwraca mniej SIGSEGV'ówpopiol17 pisze:Ciekawe jak by komputer audiofila chodził na takim kablu za 470zł? Bardziej ostry obraz na monitorze? Szybszy transfer w sieci? Bardziej precyzyjne i kliniczne przesyłanie pakietów danych z dysku do pamięci?
Albo większa dokładność w dzieleniu?![]()
![]()
![]()
pozdrawiam!

"Ustroje akustyczne" - gąbki, wytłoczki jajeczne, walce do narożników są bardzo popularne wśród audiofili.