Wpływ kabla sieciowego na dźwięk

Problematyka audiofilska oraz zagadnienia dotyczące NIELAMPOWEGO sprzętu audio.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Brencik

Post autor: Brencik »

za takie opisy kabli powinno sie isc siedziec! to tak jakby ktos napisal ze Ziemia jest płaska bo on tak widzi (no bo zobaczec znaczy uwierzyc..). To jawne oszustwo, niestety dzis mozna wszsytko robic praktycznie bezkarnie. I bezmozgowo.
szalony

Post autor: szalony »

Vault_Dweller pisze: ABB, Bosch, Siemens- czy może ktoś inny?
Przedsiębiorstwo wdrożeniowe "NEEL"
geguś

Post autor: geguś »

Witam
Ech, ci marketingowcy. Ciekawe, czy wykłady na które chodzili to taka sama ściema jak ich wypociny.
Wykonany jest z najwyższej jakości komponentów, spełniających wymagania i normy stawiane podzespołom pracującym pod napięciem 230V prądu przemiennego
teoretycznie można się z tym zgodzić
Niekonwencjonalna budowa kabla składającego się w części środkowej z 2 x 7 żył o przekroju 1,5 mm2 każda, dających łączny przekrój w przewodach L i N po 9,0 mm2 oraz 1,5 mm2 w przewodzie PE...
ale z tym już nie
I tak jest w istocie - ten kawałek miedzianego i wcale nie taniego , ale i nie najdroższego drutu ...

to wreszczcie drut czy linka? bo już zgłupiałem :(
Ot, taka "sieciówka" ze świata Harry'ego Pottera.
I co?
Gość się sam podsumował. Żal Wam? :wink:
szalony

Sprzedają też przejściówkę, umożliwiającą podłączenie tego "czegoś" do urządzeń, które nie mają gniazda IEC. :D
pierwszy

Post autor: pierwszy »

szalony

Wyglądają jak kabel do fidera anteny dipolowej. :D
Piotrek
125...249 postów
125...249 postów

tak, tak

Post autor: Piotrek »

A ja mam ochote, aby mój system dawał okrąglejszy dźwięk

http://allegro.pl/show_item.php?item=42691860

a i przy okazji zmniejsze sobie zniekształcenia.
Panowie - kupować!

8) :wink:
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr Kowalski
geguś

Re: tak, tak

Post autor: geguś »

Witam
Piotrek pisze:A ja mam ochote, aby mój system dawał okrąglejszy dźwięk

http://allegro.pl/show_item.php?item=42691860

a i przy okazji zmniejsze sobie zniekształcenia.
Panowie - kupować!

8) :wink:
takie rezystory, tyklo z napisem Tesla stosuję do rozruchu torioidów
oj ja głupi, co ja marnuję :oops:
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Vault_Dweller »

Będę się czepiał, co mi tam :D. Ponadto... ze swoimi dywagacjami znowu wyfrunę gdzieś w kosmos, tak jak to z tymi kablami sieciowymi było.

"Wielu uzytkowników stwierdzilo juz, ze dzieki tym rezystorom dzwiek staje sie bardziej "okragly" i "cieply". Znika przybrudzenie dzwieku, pojawia sie wiecej szczególów."

To i audiofile mają zdolność synestezji- postrzegania bodźców innymi zmysłami niż normalnie, np. dźwięki odbierają wzrokiem... Kto wie, może oni pochodzą z jakiejś odległej planety, tylko udają, że są ludźmi- a coś innego w nich siedzi...
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
pierwszy

Post autor: pierwszy »

Vault_Dweller pisze: ... tylko udają, że są ludźmi- a coś innego w nich siedzi...
Tak siedzi, to samo co w lampach, "vacuum" czy jakoś tak się to nazywa :)
kk84

Post autor: kk84 »

Witam.

Cytat z filmu "Kingsajz" : ".....popowiększali się i w dupach się poprzewracało..."
MatiZ
15...19 postów
15...19 postów

Post autor: MatiZ »

Ludzie trzymajcie mnie bo wyjde z siebie i...stane obok....Nie mogę czytać takich bzdur, bo mi sie ciśnienie podnosi. Zapropos tych kabli przypomniał mi sie jeden z odcinków "rozmowy w toku" akurat o audiofilach. Jeden taki typ przytaszczeyłł kabelek jeśli dobrze pamietam to własnie sieciowy ze srebrnymi żyłami. Ludzie sie wypowiadali ile by za to dali (nie wiedząc ile on za to dał) typowali, 20 50, 100zł. A ten gostek dał za to ponad 4000zł. Masakra. Szkoda mi takich ludzi audiofilia to po prostu choroba, to sie powinno leczyć. Ten człowiek wyłożył sobie pokój wytłoczkami po jajkach, zeby lepiej słyszeć ten swój kabelek. Naprawdę, nie powinniśmy sie z nich śmiać, tylko popatrzeć na nich jak na ludzi chorych. Pozdrawiam.

ort! Tragiczna pisownia partykuły "nie" z czasownikami, rz i ż, u i ó. Korzystaj, proszę ze słownika. (moderator Alek)
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Vault_Dweller »

MatiZ pisze:Ten człowiek wyłożył sobie pokuj wytłoczkami po jajkach
O w mordę... Jakby zakładał tam studio nagrań to by mógł, ale tak to czy ja wiem? A pułapki basowe też miał?

BTW ma ktoś nagranie tego programu? Chętnie zobaczę :D
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
MatiZ
15...19 postów
15...19 postów

Post autor: MatiZ »

Żałuje własnie, ze go sobie nie nagrałałe, naprawde było na co popatrzeć (z przymróżniem oka). Ci ludzie naprawde mieli coś z głowami, takie pieniądze jakie oni pakowali w kompletnie bezuzytecze i niepotrzebne, rzeczy aż przerażały. Jak by ktoś maił ten program gdzieś nagrany najlepiej w jakiejśc cyfrowej postaci to bardzo bym prosił o podesłanie...chętnie bym to oglądnął po raz drugi. Pozdrawiam.
szalony

Re: kable zasilające

popiol17 pisze:Ciekawe jak by komputer audiofila chodził na takim kablu za 470zł? Bardziej ostry obraz na monitorze? Szybszy transfer w sieci? Bardziej precyzyjne i kliniczne przesyłanie pakietów danych z dysku do pamięci?
Albo większa dokładność w dzieleniu? :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam!
To proste - zwraca mniej SIGSEGV'ów :D

"Ustroje akustyczne" - gąbki, wytłoczki jajeczne, walce do narożników są bardzo popularne wśród audiofili.