SQL
SQL pisze:A co powiecie na to ?
Powiem tak. Musiał dostarczyć konstruktorowi sporo radości i wiedzy... Trochę mu zazdroszczę nawet...

mascka
mascka pisze:Na przyklad tu (...)
Ech... Śledzę "akcje" Teka na allegro

Ale wiesz... Może tendencje się utrzymają i jakimś cudem wpadnie mi w łapy wkładka analizatora widma... Wtedy dokupię "skrzynkę" i wywalę OS150... Ale raczje nie wcześniej... Widziałem też tego Teka, którego kupił Ukaniu... O ile się nie mylę, to facet ( z Rzeszowa ? ) wystawił (wcześniej) jeszcze jednego z wkładką Y 4x400MHz za 1500PLN, ale nie zdążyłęm

Bardzo mnie za to zapadł w pamięć Twój artystyczny profil w tym "lajtowym" Hamegu... Jakoś prowokująco na mnie działa

Skrobnij coś o tym ustrojstwie może...
Co do rozważań nad generatorami z mostkiem Wigana i... Ogólnie filtrami/kształtowaniem_charakterystyki w układach m.cz. to proponuję się wstrzymać do czasu aż nam administracja skasuje "kącik audiofilski"

Wiesz, że u podstaw wyznawanej przez owych fanatyków religii, leży założenie: "Im lepszej jakości elementy, tym lepsze efekty. Wpływ "myśli twórczej" - pomijalny. Ilość preferowanych rozwiązań układowych - ograniczona"

Jeszcze gotowi się posiłkować naszym wątkiem w dowodzeniu tej tezy

Romekd

Nie będę ukrywał, że bardziej interesowałoby mnie zdjęcie tego pierwszego woltomierza

A moze masz dokumentacji kawałek... Jeśli to krajowy produkt, to nawet chyba go kojarzę... Zdaje się, że ELPO ? (INCO?) produkowało jeszcze jeden z pasmem do 1 GHz...
Co do rozważań na temat "analiza komputerowa" kontra "tradycyjne metody" ... W tym zakresie częstotliwości właśnie metody typu dsp w niedługim czasie pozostaną jako jedyne dostępne... A muzealne instrument, zanim zaczną przeżywać renesans... Będzie można kupić na allegro za "śmieszne pieniądze";) Czego sobie i Wam życzę
Ale, żeby nie było, że u mnie w pracowni żadnych komputerowych metod nie stosuję...

A jeno średniowiecze

To i ja sie "pochwalę"

W konkursie zamieściłem fotografię, jak to nazwał Piotr, "cherlawej wykrywki"... Stanowi ona część składową "systemu", jednym z elementów którego jest... georadar
Któren to georadar obsługiwany jest prze dwuosobową załogę

Operator taszczy zespół nadawczo odbiorczy, nawigator zaś laptopa na którym uruchomione jest "zaawansowane" oprogramowanie

Niestety synchronizacja poczynań załogi na obecnym stadium pozostawia jeszcze sporo do zyczenia

Były wprawdzie czynione próby zmniejszenia liczebności obsługi, ale ze względu na protesty żony, zostały przerwane

W rolę przetwornika analogowo cyfrowego w tym urządzeniu "wcielił się" "doskonały" C520D produkowany w DDR

Transmisja odbywa się oczywiście z zastosowaniem jedynego w swoim rodzaju, autorskiego protokołu

Co ciekawe, program obsługujący urządzenie tworzy tylko jeden obiekt klasy MemoryStream, odpowiedzialny za rysowanie wykresu... Tzn żadne dane nie są przechowywane w pamięci ( a raczej w sklerozie mojego leciwego, napedzanego na baterie od wkrętarek, laptopa) dłużej niż trwa zamalowanie całej formatki

Wykres widoczny na zdjęciu powstał dla zilustrowania zjawiska i nie odzwierciedla on w żadnym wypadku tego, jaki widzi "nawigator" obsługujący "georadar"

Ech... Na bazie tych doświadczeń musze powiedzieć, że chyba nie wykorzystałem jeszcze całkowicie możliwośći "metod komputerowych" w moim warsztaciku

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.