Technika radziecka znała wiele takich przypadkow...... Mam ruski oscyloskop to wiemtszczesn pisze: To wiem, ale zastanawia mnie dlaczego jest tam taki patent zamiast zwykłego potencjometru montażowego.
Problemik z przedwzmacniaczem
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 100...124 posty
Re: Problemik z przedwzmacniaczem
Ostatnio zmieniony śr, 24 listopada 2004, 21:00 przez Sebba, łącznie zmieniany 1 raz.
Sebba
-
- 375...499 postów
i mam jeszcze jedno pytanie:
na stronie http://www.tonepad.com/downloadWarning.asp?id=4
znalazłem schemat efektu distortion i mam pytanie :
czy musze stosować przed tym efektem jakis przedwzmacniacz zeby mozna to było połączyć z gitarą elektryczną??
pozdrawiam i jeszcze raz wszystkim dziekuje
dsrecords
P.S. a pomysł z 5 rezystorami mi sie podoba. przy montarzu jak sie przedwzmak przesterowywał to ucinałem rezystory i mam wzmocnienie jakie chciałem....
na stronie http://www.tonepad.com/downloadWarning.asp?id=4
znalazłem schemat efektu distortion i mam pytanie :
czy musze stosować przed tym efektem jakis przedwzmacniacz zeby mozna to było połączyć z gitarą elektryczną??
pozdrawiam i jeszcze raz wszystkim dziekuje
dsrecords
P.S. a pomysł z 5 rezystorami mi sie podoba. przy montarzu jak sie przedwzmak przesterowywał to ucinałem rezystory i mam wzmocnienie jakie chciałem....
Szczyt bezpłodności: 30 lat stosunków z ZSRR...
-
- moderator
Witam.
Nie lepiej wykonać to na lampach?
Pozdrawiam,
Romek
Układ zamieszczony w pliku pdf (o ile analizuję właściwy plik) zawiera juz przedwzmacniacz o wystarczająco dużym wzmocnieniu (górna część rysunku), który powinien poprzedzać właściwy efekt ograniczający amplitudę sygnału. Niektóre z podanych na schemacie elementów mają co prawda dość dziwne wartości (np. R1=20MΩ ,R2=10MΩ), ale mimo to układ powinien działać. Czemu wybrałeś akurat to rozwiązanie? Przecież ten układ niczym szczególnym się nie wyróżnia.dsrecordss pisze:czy musze stosować przed tym efektem jakis przedwzmacniacz zeby mozna to było połączyć z gitarą elektryczną??
Nie lepiej wykonać to na lampach?
Pozdrawiam,
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- 375...499 postów