Jakich producentów są te lampy?Mam ich sporo i loga nic mi nie mówią.
Link do skanu tych lamp:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=66376
Loga producentów lamp
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 75...99 postów
-
- moderator
Re: Loga producentów lamp
Gdzie tam jest link? Ja nie widze nic poza takim samym pytaniem.Pi-Vo pisze:Jakich producentów są te lampy?Mam ich sporo i loga nic mi nie mówią.
Link do skanu tych lamp:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=66376
-
- 75...99 postów
-
- moderator
-
- 75...99 postów
-
- administrator
logo - załączniki
Witam
Nie odbywa się to na razie automatycznie, ale miejsce na serwerze trioda.com stoi do dyspozycji Forumowiczów. Jeśli ktoś nie może umieścić gdzieś rysunku, zawsze może go przesłać emailem i rysunek zostanie dodany do forum, a link odesłany zwrotnie do Użytkownika. Procedura jest opisana w dziale organizacji Forum. Codziennie wieczorem robię kopię zapasową zawartości forum, więc w najgorszym wypadku dodanie rysunku do serwera triody trwa 1 dzień. Zapraszam do korzystania z tej (rozumiem, że dla niektórych "upierdliwej" możliwości), ale na razie z przyczyn bezpieczeństwa automatycznego dodawania załączników nie ma
.
Nie odbywa się to na razie automatycznie, ale miejsce na serwerze trioda.com stoi do dyspozycji Forumowiczów. Jeśli ktoś nie może umieścić gdzieś rysunku, zawsze może go przesłać emailem i rysunek zostanie dodany do forum, a link odesłany zwrotnie do Użytkownika. Procedura jest opisana w dziale organizacji Forum. Codziennie wieczorem robię kopię zapasową zawartości forum, więc w najgorszym wypadku dodanie rysunku do serwera triody trwa 1 dzień. Zapraszam do korzystania z tej (rozumiem, że dla niektórych "upierdliwej" możliwości), ale na razie z przyczyn bezpieczeństwa automatycznego dodawania załączników nie ma

-
- 3125...6249 postów
logo lamp
Według mojej wiedzy wszystkie trzy oznaczenia dotyczą lamp RFT. Ten producent miał "zachwiania równowagi" i nie mógł się zdecydować jaki symbol dla siebie przyjąć. Mam lampy RFT w oryginalnych pudełkach a na bańkach lamp są wszystkie pokazane przez Ciebie oznaczenia. Stąd moja odpowiedź.
BTW: skorzystaj z możliwości przesłania rysunku do triody emailem. Na elektrodzie nawet zarejestrowany użytkownik aby obejrzeć załącznik musi za to "zapłacić" punktami.
BTW: skorzystaj z możliwości przesłania rysunku do triody emailem. Na elektrodzie nawet zarejestrowany użytkownik aby obejrzeć załącznik musi za to "zapłacić" punktami.
-
- moderator
Re: logo lamp
Bo to są lampy RFT, ale nie jestem pewien, czy z jednej fabryki czy kilku, podejrzewam, że każde z tyg log (logów ?) należało do innego zakładu, na tej zasadzoe jak u nas wszystko było Unitra.gsmok pisze:Według mojej wiedzy wszystkie trzy oznaczenia dotyczą lamp RFT. Ten producent miał "zachwiania równowagi" i nie mógł się zdecydować jaki symbol dla siebie przyjąć. Mam lampy RFT w oryginalnych pudełkach a na bańkach lamp są wszystkie pokazane przez Ciebie oznaczenia. Stąd moja odpowiedź.
-
- 75...99 postów
Dziękuję za odpowiedzi.Tak sądziłem że są to lampy z DDR ale nie wiedziałem że to wszystko RFT.Ciekawe czy jeśli pochodzą z różnych fabryk to wykonanie ,parametry i jakość się różnią?Przecież lampy różnych producentów i tego samego typu nie są takie same ,ktoś podawał przykład że ECC83 Telefunken i Polam na pewno będą się różniły niuansami brzmieniowymi co zresztą widać gołym okiem bo np.ECC83 Telefunkena nawet na wielkość się różni (nawet wewnątrz ,anoda jest większa niż np.Tungsram czy RFT). A tak przy okazji trójkątny znaczek w którym czasami jest cyfra 1 a czasami nie ma w nim nic (właśnie w niektórych moich lampach RFT) oznacza jakość (gatunek czy klasę wyrobu)?Bo na wielu moich lampach ten trójkąt jest po prostu pusty.Czy to oznacza w przeciwieństwie do lampy gatunku 1 po prostu wyrób pozagatunkowy?Te ECC83 RFT kupiłem po 1,5zł w sklepie elektronicznym w Ostrołęce parę lat temu i po cenie (oraz braku 1 w trójkąciku) sądzę że może są pozagatunkowe.Facet w sklepie mówił mi że ma te lampy bo używają ich do jakichś urządzeń w miejscowej elektrowni i sporo ich biorą.