Forum w phpbb3
Moderator: gsmok
-
- 500...624 posty
Re: Forum w phpbb3
Ja bym powidział, że te literki (subsilver) są troszkę za małe, mimo tego, że lubię małe literki 

-
- 2500...3124 posty

Literki w subsilver2 też są malutkie

Poza tym "Alek" nie jest na zielono

Dlaczego ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Miło mi z Wami 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
- 500...624 posty
Czemu 'też' skoro chodzi o jedno i to samo?MarekSCO pisze:Literki w subsilver2 też są malutkie

-
- 2500...3124 posty

Takiego oczopląsu dostałem, że już sam nie wiem o co chodzi

( nie nadążam z zapamiętywaniem nazw stylów )

Miło mi z Wami 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
- 6250...9374 posty
IE to wielki syf. Nie korzystaj z tego jak nie musisz. Firefox jest wg. o wiele lepszy i bezpieczniejszy. IE ostatnio zaczął mi tak wariować że w ogóle go nie odpalam (nagle wyskakiwało milion pięćset okienek i zwiecha). Trochę potrwa aż się przestawisz ale później sam zobaczysz że jest lepiej.Alek pisze:A ja zmuszony byłem zainstalować firefoxa. IE sam tego chciał
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 250...374 postów
Byłem przerażony jak wlazłem na to forum po zmianach... Co prawda zgodnie z tym co tu napisano zmieniłem styl na ten stary, ale... to nie to samo:( Mi trochę szkoda starej wersji. Może kiedyś się przyzwyczaję, ale póki co sam nie jestem zbyt zadowolony
Jeszcze jedno... Na niektórych forach jest taki bajer (nie znam się...), który powoduje, że przy śledzeniu danego tematu i kliknięciu na jego tytuł, temat wyświetla się automatycznie w miejscu, gdzie napisane są posty utworzone od ostatniego logowania. Przez to po ponownym zalogowaniu a podczas przeglądania nowych postów, nie trzeba szukać, który już czytaliśmy, a który jeszcze nie. Na starym forum nie pytałem, czy można by dodać tą funkcję widząc jak niektórzy narzekali na funkcjonalność starego oprogramowania. A byłoby to możliwe teraz?
Jeszcze jedno... Na niektórych forach jest taki bajer (nie znam się...), który powoduje, że przy śledzeniu danego tematu i kliknięciu na jego tytuł, temat wyświetla się automatycznie w miejscu, gdzie napisane są posty utworzone od ostatniego logowania. Przez to po ponownym zalogowaniu a podczas przeglądania nowych postów, nie trzeba szukać, który już czytaliśmy, a który jeszcze nie. Na starym forum nie pytałem, czy można by dodać tą funkcję widząc jak niektórzy narzekali na funkcjonalność starego oprogramowania. A byłoby to możliwe teraz?
Ostatnio zmieniony ndz, 23 grudnia 2007, 21:43 przez taboret1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 625...1249 postów
Po dłuższym przeglądaniu...
Na rany koguta, co to się porobiło?! Dodaj do wrogów, dodaj do przyjaciół, najaktywniejszy temat, statystyki, rankingi, tere-fere bumbum... Na co to komu?
Myślę, że z czasem forum będzie przywracane do starego wyglądu, ale z nowymi bebechami
Na rany koguta, co to się porobiło?! Dodaj do wrogów, dodaj do przyjaciół, najaktywniejszy temat, statystyki, rankingi, tere-fere bumbum... Na co to komu?
Myślę, że z czasem forum będzie przywracane do starego wyglądu, ale z nowymi bebechami

Jeżeli chcesz pogadać, zapraszam na GG pod numerem 7021498 

-
- 6250...9374 posty
Nie ma tragedii Futrzasty przyjacielu! Taka zmiana to nie hop siup. Zastanawiałem się czy nadal istnieje nasza galeria po takim przejściu Forum, i... istnieje! Uff
http://www.trioda.com/gallery/index.php
Dlaczego nikt nie dodaje nowych zdjęć do galerii?

Dlaczego nikt nie dodaje nowych zdjęć do galerii?
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 1250...1874 posty
Podobny szok, jak po przejściu Forum Motocyklistów na jakieś płatne oprogramowanie. Pewnie z czasem się przyzwyczaję, tak jak tam.
-
- 6250...9374 posty
Na pewno byłoby prościej się przyzwyczaić do nowego wygladu gdyby avatary były po lewej jak w starej wersji, a tak to mam wrażenie jakbym czytał chińską albo hebrajską ksiażkę
Oczopląs...
EDIT. Zmieniłem skórkę na subsilver2 i teraz już wszystko mam prawie po staremu, prócz nieco innej czcionki i dodatkowych opcji. W przeciwieństwie do przedmówców pod IE7 nie mam żadnych problemów z wielkością czcionki, więc problem musi leżeć w ustawieniach ich systemów a nie silnika forum.

EDIT. Zmieniłem skórkę na subsilver2 i teraz już wszystko mam prawie po staremu, prócz nieco innej czcionki i dodatkowych opcji. W przeciwieństwie do przedmówców pod IE7 nie mam żadnych problemów z wielkością czcionki, więc problem musi leżeć w ustawieniach ich systemów a nie silnika forum.
Ostatnio zmieniony ndz, 23 grudnia 2007, 22:12 przez Thereminator, łącznie zmieniany 1 raz.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 1250...1874 posty
Zmień styl wyświetlania. Semicki rzeczywiście nie jest przyjemny dla oka.Thereminator pisze:Na pewno byłoby prościej się przyzwyczaić do nowego wygladu gdyby avatary były po lewej jak w starej wersji, a tak to mam wrażenie jakbym czytał chińską albo hebrajską ksiażkęOczopląs...
-
- 2500...3124 posty
Na maxthonie też jest wszystko w porządku
-
- 250...374 postów
Panowie, nie ma co narzekać. Jest miodnie, zmiana stylu z semickiego na sub... cośtam 2 i jest ok
. A przeglądarki mikrego softu dawno nie używam. Z resztą,na linuksie było by to nawet bardziej niż zabawne 
No i przy podglądzie swojego wpisu dodaje dopisane w tzw. międzyczasie posty. Bardzo pozytywne !

No i przy podglądzie swojego wpisu dodaje dopisane w tzw. międzyczasie posty. Bardzo pozytywne !
-
- moderator
megabit pisze:Jeśli to nie problem to prosze o zwiekszenie dopuszczalnej wielkosci i rozdzielczości avatara do powiedzmy 160x120 i do 80kB
A w życiu, i tak te informacje zajmują za dużo miejsca. To jest forum, do dyskusji, a nie chat do błyskotek. A worek wielkich avatarów skutecznie uprzykrza korzystanie z forum na wolniejszym łączu.