Witam
A ja swoje lampy trzymam w kartonach o odpowiedniej wysokości w zależności od wysokości lamp ( przycinam) z "kratką" bądź "kratownicą" o średnicy większej jak średnica lampy, stoją na pionowo i jest miejsce na kartkę z pomiarem lampy. Pojedyńcze trzymam w pojemnikach plastikowych po ... łożyskach.
pozdrawiam
Andrzej
Ja odkryłem, że całkiem wygodnym do przechowywania pudełkiem jest pudełko po klawiaturze komputerowej OEM, jest z dobrej szarej tektury, można zrobić kratownicę bądź powbijać w piankę. jest niskie kilka warstw pudełek na półkę wejdzie.
Polecam opakowania po dyskach twardych, wykonane z PET, grubość odpowiednia i są odpowiednio sztywne. Nawet w niewielkiej firmie komputerowej takich pudełek wyrzuca się kilkadziesiąt w miesiącu.
Idealne do przechowywania nowalówek były sztywne i estetyczne zbiorcze pudełka po "Aqua pro injectione" Polfa a (chyba) 50 lub 100ml - tekturowe z nakładanym wieczkiem i przegródkami na 100 ampułek lub podobne po buteleczkach z penicyliną krystaliczną albo innymi zastrzykami do rozpuszczania woda destylowaną.
Miałem trochę takich pudełek - od koleżanki pracującej w szpitalu.
Nie wiem, czy dzisiaj takie się jeszcze stosuje?
Zoltan
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/