Hehe, w tym roku juz rozmawialem z Panem Ogonowksim na temat pasma. W opozycjji do jego konstrukcji mam inne trafo producenta mniej znanego. Tworzyl trafa dla jednej z firm w Polsce. Niestety niemila korespondencja z wlascicielem tej firmy, dla ktorej te trafa byly produkowane wstrzymuje mnie przed podaniem nazwy. W kazdym razie to samo trafo dziala bez najmniejszych problemow do 55kHz w dokladnie tym samym ukladzie, co wiecej nie jest na zadnych wysokiej jakosci blachach zwijanych, ot zwykle sieciowe. Niestety nie mialem jeszcze przetestowanych wszystkich mozliwosci ukladowych zeby ze 110% pewnoscia powiedziec, ze pasmo ogranicza trafo. Chociaz samo przepiecie trafa wystarczylo by pasmo siadlo dwukrotnie. Niestety uslyszalem odpowiedz, ze za to na sluch jego trafa (P. Ogonowskiego) napewno graja lepiej.
No i w gruncie rzeczy racja, jego trafo gralo na sluch lepiej, dynamiczniej, z lepszymi tonami niskimi itd...
Teraz jednak po wyprobowaniu wielu mozliwosci ukladowych, wiem, ze to jednak trafo ma slabosc i chcialbym mimo wszystko zeby parametry tworzonych wzmacniaczy mialy wiecej cech wysokiej jakosci urzadzen niz tylko wizytowke "graja dobrze". Takie inzynierskie podejscie, mniej audiofilcowe

Moze jak sie upewnie, ze przez los pokrzywdzony zostalem gorszymi egzemplarzami to powroce do rozmowy z producentem