Jak zamienić przełącznik zakresów Pionierka U3
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
Marconi
- 375...499 postów

Dzięki
Lubię precyzyjną robotę. Kiedyś robiłem baterie słoneczne z uszkodzonych tranzystorów. Wycinałem brzeszczotem płytkę krzemową o wymiarach 2x2mm, potem je łączyłem. A wracając do tematu, mam kilka takich kompletów z przełącznikiem, ale ich stan nie jest najlepszy. Jeden jest dobry, ale ma tu zupełnie coś innego, również cewki. Mam chassis Mazura i tam jest identyczna płytka, cewki też wyglądają na sprawne, ale szkoda mi tego demontować, może uda się jednak nawinąć
Pozdrawiam serdecznie 
-
pierwszy
Kandírozott mandarinzselészínű áramvonal?Lech Sołtysik pisze:macska. Zastanawia mnie co oznacza po węgiersku zawartość w podpisie. Czy mógłbyś przetłumaczyć ?. Mam tylko rozmówki polsko-węgierskie.
![]()
Pozdrawiam
Tytul ksiazki, napisal niejaki Tom Wolfe w 1968 roku, w oryginale "The Electric Kool-Aid Acid Test",
po polsku "Próba Kwasu w Elektrycznej Oranżadzie"
Doslownie nie bardzo mozna przetlumaczyc, wychodzi raczej bzdura
Kandírozott - kandyzowany
mandarinzselészínű - w kolorze zelatyny z mandarynek
áramvonal - oplywowy, majacy aerodynamiczny ksztalt
Chyba chodzilo o sportowy samochod pomalowany na taki dziwny jaskrawy kolor, ale juz dokladnie nie pamietam, ksiazke czytalem w latach `70-tych.
Nic z lampami nie ma wspolnego ta ksiazka
Przepraszam za OT!
-
Adam Myslinski
- 250...374 postów

Wosk
Trutki na szczury produkowane sa takze na bazie wosku naturalnego plus substancja likwidujaca krzepliwosc krwi. Szczury przepadaja za woskiem. Mialem kiedys szczuraAlek pisze:Te cewki były smarowane prawdopodobnie woskiem naturalnym. Zapewne to tak smakuje gryzoniom.
Pozdrawiam
Adam
Adam
-
Marconi
- 375...499 postów

Wosk w pasiece
Wtedy myślełem, że chodzi im o coś słodkiego dla odmiany. Pamiętam naszą pasiekę w sadzie. Jednej zimy myszy potrafiły ją zniszczyć doszczętnie, ocalało kilka pni a w pozostałych pszczoły opadły i zamarzły. Nie wiedziałem, że tak bardzo lubią wosk
Wiem, że pszczelarze stawiają tego wroga pasiek na pierwszym miejscu. Pozdrawiam wszystkich na Triodzie. 
-
Lech S.
- 625...1249 postów

macska pisze:Lech Sołtysik pisze:macska. Zastanawia mnie co oznacza po węgiersku zawartość w podpisie. Czy mógłbyś przetłumaczyć ?. Mam tylko rozmówki polsko-węgierskie.
![]()
Pozdrawiam
Nic z lampami nie ma wspolnego ta ksiazka
Dziękuję.Moja ciekawość została zaspokojona - chociaż przyznaję , że spodziewałem się związku z tematyką forum.
Lech S.