paranoja sięgnęła zenitu

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

pierwszy

Post autor: pierwszy »

MarekSCO pisze: Czytając o sankcjach karnych jakie mi grożą, zdałem sobie sprawę, że beknę nie tylko za czyny ale również za nakłanianie i współudział :(
Niedawno nakłaniałem Romkad do założenia strony internetowej, co zostało nawet udokumentowane na forum...
Mało tego... Powiedziałem macska w jaki sposób za pomocą pustej ( pozbawionej treści ) strony internetowej zabezpieczyć zawartość swojego web site...
Tak moglbym sie przyznac, (wiadomo kara bedzie nizsza), jak mnie omamil MarekSCO z ta strona i ze bede niewidoczny dla wladzy, i ze miejsce na serwerze ile dusza zapragnie.
Dostalbym cos w zawiasach pewnie, jako jeszcze niekarany.
Nic z tego!
Wyniose sie na zagraniczne serwery!
Na dobra sprawe zagraniczne uslugodawcy po takiej decyzji tlumnie powinni atakowac userow, zeby Ci skorzystali z ich uslug!
Ta debilna jurysdykcja nie siega poza granicami kraju!
A polskie firmy IT niech padaja jak muchy z braku zlecen!
W Chinach, na Bialorusi, w Rosji i jeszcze kilku innych krajach na swiecie rzady probuja kontrolowac/cenzurowac internet, raczej mizernym skutkiem.
Glupcy! Niech biora przyklad jak to sie robi skutecznie!
Nie pojde siedziec! Mimo ze MarekSCO znowu kusi mnie rajem na ziemi
MarekSCO pisze: Potem przestałem się bać, bo zrozumiałem, że właśnie obiecują mi raj na ziemi...
Nie wieze Markowi, co bedzie jak wyladuje w jednej celi z takim Lyzwinskim czy innym wybrancem narodu i zamiast rozmowe o lampach bede mial inna rozrywke... brr.
Awatar użytkownika
MalKontent
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: MalKontent »

Dobrze gadacie, Koledzy, wszystkie urzędy gminne, powiatowe, dzielnicowe, śmakie, owakie, agendy rządowe, gospodarstwa pomocnicze, parlament, NBP, ministerstwa, policja, straż pożarna, administracja wszelaka - większość ma serwisy internetowe, nierzadko aktualizowane regularnie...
Do pierdelka całość jak leci!

Mało tego, praktycznie każdy sensowny sklep internetowy ma treść aktualizowaną na bieżąco... Że już o blogach nie wspomnę.
10 milionów periodyków na jeden biedny kraj!... :twisted:

Fajnie jest, gdy u władzy lewactwo (obojętnie, czy pod szyldem lewicy, czy prawicy), któremu się wydaje, że im więcej regulacji, ustaw, uchwał, rozporządzeń itp. - tym lepiej.
Pietrzak w 1981 roku śpiewał (cytuję z pamięci, mogłem coś pomieszać):

Kod: Zaznacz cały

Władza ma wojsko, milicję, kraty
władza se sadza na klombach kwiaty
władza budzikiem budzi nas z rana
władza ma także swego Urbana.

Władza medale daje mądralom
Co się jej boją i się słuchają
I w każdej sprawie chce wydać przepis
Bo ona wszystko wie jak najlepiej.

A każdy przepis, choćby najprostszy
To jest kawałek czyjejś wolności
Lecz to dla władzy argument marny
'Wolność' jest słowem niepopularnym
Zwrotek było więcej, ale te trzy - niewiele straciły na aktualności...

:arrow: macska - co się łamiesz, niejeden by chciał kiblować z Łyżwą - bez problemu zaraz by załatwił jakieś fajne panienki...

Pozdrawiam
Staszek

P.S.
A Pan Janek zszedł na pozycje PiSuarowe - czyżby nie zauważał podobieństw?....