paranoja sięgnęła zenitu

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Alek

paranoja sięgnęła zenitu

Post autor: Alek »

http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/pi ... a_a_3.html

Tyczy się to też tego forum. Adminie, trzeba przedsięwziąć jakieś kroki :? :(
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: jethrotull »

Heh, już od rana wszyscy w firmie klniemy...
pierwszy

Post autor: pierwszy »

Za taki debilizm Polska znowu przegra w Strasburgu, wystarczy tylko zaskarzyc decyzje.
Szkoda, ze to wszystko za pieniadze podatnikow.
Awatar użytkownika
KaKa
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: KaKa »

Zaskarżamy? Mamy prawnika na forum? :twisted:
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
Awatar użytkownika
szalony
moderator

Post autor: szalony »

Rejestracja oczywiście kosztuje chyba 40 zł :]

Myślę, że należy to kolokwialnie mówiąc - olać, ustawa ta zostanie uchylona po zmienieniu się rządu, o ile wcześniej nie wywali jej trybunał lub inna instytucja. Nie sądzę, żeby ktoś nas ścigał jest o wiele więcej większych for w internecie. Poza tym szkodliwość społeczna jest zerowa, prokuratura by umorzyła.
Awatar użytkownika
Matizz
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Matizz »

przypomniało mi sie jak kilka lat temu wpadli na pomysł żeby rejestrować konta e-mail. naszczęście z tego zrezygnowali.

problem stron niestety i mnie dotyczy :/

a co będzie jeśli posiadam stronę na zagranicznym serwerze ale polską domenę?
albo polski serwer i domene np.com albo .uk?

Matizz
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

Jak coś jest zupełnie bez sensu lub całkowicie debilne, to nasze mądre władze to na pewno uchwalą - i to jest najlepszym tego przykładem.
Pozdrawiam kolegów forumo... tfu, dziennikarzy :evil:
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Pamiętajcie, że ta radosna twórczość odbywa się dodatkowo na koszt podatnika.
Buhahahahahahahahahahahahahahaha
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Vault_Dweller »

Może już czas, byśmy wszyscy dobrowolnie zgłosili się do więzień? Za jakiś czas w ogóle korzystanie z internetu będzie nielegalne i po co mamy przysparzać sobie dodatkowych stresów? A tak to może ktoś mądry, kto nie siedzi w tym Matriksie robionym nam przez władzę, zauważy. Ba- może nawet ci ze spranymi mózgami, co myślą, że w kraju jest dobrze bo spada bezrobocie i w ogóle, przejrzą na oczy... Ale nie, bo przecież taki Rydzyk to zawsze będzie miał poparcie u kaczuszek i ich popleczników, więc nawet kasę z Unii dostanie zamiast Owsiaka...
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Lech S. »

Witam.
Przysłuchując się w ostatnich tygodniach i dniach temu , co się dzieje na polskiej scenie politycznej , to trudno odnieść i do tego tematu.Szkoda nerwów.
Jak w tej atmosferze iść na wybory i na kogo głosować ???
Lech S.
Awatar użytkownika
KaKa
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: KaKa »

Lech Sołtysik pisze:Witam.
Przysłuchując się w ostatnich tygodniach i dniach temu , co się dzieje na polskiej scenie politycznej , to trudno odnieść i do tego tematu.Szkoda nerwów.
Jak w tej atmosferze iść na wybory i na kogo głosować ???
Może pora założyć swoją partię? Proponuję nazwę Samoobsługa :wink:
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
k24
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: k24 »

A ja idę na ryby, one chociaż milczą i głupot nie wymyślają - najwyżej nie chcą brać. :wink:
Awatar użytkownika
popiol17
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: popiol17 »

A tak nawiasem przypomina mi się niejaka pani Senyszyn z pomysłem wprowadzenia ustawowego obowiązku płacenia abonamentu radiowo-telewizyjnego za korzystanie z internetowego... radia i telewizji..

Głupota to niestety nihil novi sub sole czy jakoś tak...
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Ostatnio zawsze głosuję (stawiam) na Tolka Banana...Panie Tomaszu jak bywam u Pana to Pan nigdy o tych rybach nie wspomniał.
Awatar użytkownika
MarekSCO
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: MarekSCO »

macska pisze:Za taki debilizm Polska znowu przegra w Strasburgu (...)
Na początku sparaliżował mnie strach...
Tak się składa, że tworzę i zawiaduję systemami akwizycji danych o zdarzeniach na różnego rodzaju obiektach ( przepompownie/oczyszczalnie ścieków, kotłownie, instalacje nadzoru itp ), które to systemy same ( w zależności od zaistniałych zdarzeń ) tworzą i aktualizują strony internetowe ( przynajmniej w rozumieniu JW sędziów )...
I teraz mam kurde problem, czy rejestrować je jako dzienniki, czy czasopisma...
Przepompownia ścieków zalewana gównem wydaje dziennik i popołudniówkę, a przy sporym napływie nawet dodatek lokalny z programem TV...Nie zalewana zaś, edytuje jedynie miesięcznik...
Mam nadzieję, że nasi kochani "misiowie o bardzo małych rozumkach" umożliwią rejestrowanie tych wydawnictw w sieci, najlepiej na jakimś ( zarejestrowanym oczywiście ) periodyku... To napisze moduł, który umożliwi moim wydawcom samodzielną rejestrację... No bo w innym wypadku jakoś sobie tego nie wyobrażam...
Czytając o sankcjach karnych jakie mi grożą, zdałem sobie sprawę, że beknę nie tylko za czyny ale również za nakłanianie i współudział :(
Niedawno nakłaniałem Romkad do założenia strony internetowej, co zostało nawet udokumentowane na forum...
Mało tego... Powiedziałem macska w jaki sposób za pomocą pustej ( pozbawionej treści ) strony internetowej zabezpieczyć zawartość swojego web site ( tak - panowie sędziowie najwyżsi - poprawnie nazywa się to o czym procedujecie!!! A trzeba wam wiedzieć, że nazwę tą zaproponował jeden z twórców idei internetu... Zresztą nasz rodak o nazwisku Baran... Ale możecie o tym nie wiedzieć, bo aktywne życie zawodowe tego kolesia upływało w innym, całkiem normalnym kraju )
Potem przestałem się bać, bo zrozumiałem, że właśnie obiecują mi raj na ziemi...
Kiedy już zrozumiałem, że największą sankcją jaka grozi mi za niezastosowanie się do ograniczenia wolności jest... ograniczenie wolności Zacząłem zastanawiać się co tak na prawdę mogę stracić... Jest bardzo prawdopodobne, że my wszyscy - niezarejestrowani wydawcy triody, będziemy gnić w jednej celi...
Wprawdzie nadal nie będę mógł oglądać prowadzonych na żywo transmisji z obrad sejmu... Z tym, że dotychczas uniemożliwiało mi to jedynie poczucie estetyki... Ale za to będę mógł na żywo przysłuchiwać się jak tszczesn i OTLamp dyskutują o historii radiotechniki podłączając do przemyconej baterii anodowej jakieś stare radyjo... A gdzieś obok KaKa z przyzwyczajenia nadal nawijający trafa... No może z powodu złego w warunkach więziennych zaopatrzenia, zastępujący rdzeń drewnem i uzwojenie sznurkiem ;)
:arrow: macska :)
Zdecydowałem, że nadal będę drukował na moim, wyposażonym w procesor Pentium, powielaczu, nielegalną bibułę :) Z utęsknieniem czekając na wyrok... Ale jeśli w przeciągu najbliższych tygodni ( jak tylko uporają się z nielegalnymi wydawcami domeny .gov ) nie doczekam się stosownej reakcji organów ścigania... Zaskarżę całą tą bandę "do Strasburga"!
Miło mi z Wami :)
Pozdrawiam