Ruby Tubes - gdzie w Polandowie?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 9375...12499 postów
-
- 2 posty
A jak myślicie, było by dobrze jak bym zamówił lampy Sovteka:
3x 12AX7LP (ECC83)
4x 5881WXTPL
Może uważacie, że to wywalenie kasy w błoto... piszcie bo się nie znam, a chciałbym kupić w marę najlepiej.
Strona z której bym zamawiał.
http://www.rcm.com.pl
3x 12AX7LP (ECC83)
4x 5881WXTPL
Może uważacie, że to wywalenie kasy w błoto... piszcie bo się nie znam, a chciałbym kupić w marę najlepiej.
Strona z której bym zamawiał.
http://www.rcm.com.pl
Ostatnio zmieniony sob, 11 sierpnia 2007, 13:57 przez gp, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 625...1249 postów
Witam !
Do wzmacniacza marshall czeba (po krakowsku) kupować lampy Marshall,
a nie jakieś gruby tubes.
Były niedawno na allegro ECC83 Marshall (podobno wyprodukowane przez Mullarda, pewnie w Rosji, dla Marshalla), napisy Marshall charakterystycznym marshallowskim fontem.
Po 25 PLN, łyknąłem (kupiłem ) 2 szt. Gdy wypróbuję, powiem. Pewnie za 2, 3 lata, albo wcale. Czasu brak, a zdrugiej strony dłuży się.
pzdr
Do wzmacniacza marshall czeba (po krakowsku) kupować lampy Marshall,
a nie jakieś gruby tubes.
Były niedawno na allegro ECC83 Marshall (podobno wyprodukowane przez Mullarda, pewnie w Rosji, dla Marshalla), napisy Marshall charakterystycznym marshallowskim fontem.
Po 25 PLN, łyknąłem (kupiłem ) 2 szt. Gdy wypróbuję, powiem. Pewnie za 2, 3 lata, albo wcale. Czasu brak, a zdrugiej strony dłuży się.
pzdr
-
- 1875...2499 postów
Ktoś na forum pisał że ma cały zapas ECC83 marshalla i mikrofonują jak oszalałe. Dlaczego niby nie wtykać nie firmowych lamp do firmowych wzmacniaczy?
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
-
- 375...499 postów
Zwłaszcza, że w "podejrzanie okazyjnych" cenach najprawdopodobniej trafiają do nas wyroby ze Swietłany czy innego Sowteka, opatrzone stosownym logotypem na bańce, a następnie odrzucone w kontroli technicznej...
pasio, miałem przyjemność poznać Cię osobiście, więc nie wątpię, że jako tzw. młodzież w średnim wieku pamiętasz zjawisko pt. "odrzut z eksportu", czyli niebywały luksus, za którym socjalistyczny człowiek uganiał się po siermiężnych placówkach handlu uspołecznionego...
Pozdrawiam
Staszek
pasio, miałem przyjemność poznać Cię osobiście, więc nie wątpię, że jako tzw. młodzież w średnim wieku pamiętasz zjawisko pt. "odrzut z eksportu", czyli niebywały luksus, za którym socjalistyczny człowiek uganiał się po siermiężnych placówkach handlu uspołecznionego...

Pozdrawiam
Staszek
-
- 625...1249 postów
oj, żebyś wiedział.painlust pisze:JJ są ze Słowacji. Ja wiem, że dla nas Czech i Słowak to jeden Pepik, ale w mordę można dostać za pomyłkę i od jednych i od drugich.

a co do tych rzekomych marszałków to wysoce prawdopodobne moim zdaniem jest to, że to tzw. 'wyciep'. 25zł za takie lampy to podejrzanie niewiele...
-Jó vevökészuleke van?
-Igen, ötlámpás, négysávos.
-Igen, ötlámpás, négysávos.
-
- 75...99 postów
-
- 9375...12499 postów
Słowacy Czechów strasznie się nie lubią. Podobnie jak Czesi PolakóweS pisze:oj, żebyś wiedział.painlust pisze:JJ są ze Słowacji. Ja wiem, że dla nas Czech i Słowak to jeden Pepik, ale w mordę można dostać za pomyłkę i od jednych i od drugich.kiedyś o mały włos nie załapałem po papie od uniesionego ambicją słowaka, którego zapytałem się czy nie jest przypadkiem czechem...
![]()

Wielokrotnie kupowałem od Czechów stare radia i lampy i jakoś tego nie wyczułem. Są bardzo mili, uczynni i ufni, w większości przypadków towar był wysłany, (a nawet do mnie dotarł), zanim ja wysłałem pieniądze. Za to w podobnej sytuacji, ale z Niemcami, daje się wyraźnie wyczuć niechęć.painlust pisze:
Słowacy Czechów strasznie się nie lubią. Podobnie jak Czesi Polaków
-
- 9375...12499 postów
dla Niemca każdy Polak to złodziej, a ich niechęć do Polaków jest ostentacyjna. Hitler wyrobił w nich poczucie wyższości. Czesi swoją niechęć potrafią ukryć w imię interesów. Najlepiej u Czechów była widoczna niechęć podczas spisu powszechnego ludności. Jak ktoś mówił, ze Polak to oni wpisywali Ślązak dokładnie odwrotnie niż w naszym spisie powszechnym 

-
- 1250...1874 posty
-
- 625...1249 postów
Trochę zbaczamy z tematu, ale dołączam się do opinii kolegów - Czesi to bardzo sympatyczny naród - w trakcie pięciodniowego pobytu w Pradze kilkadziesiąt razy pytałem się o drogę (taka budziejowicka anabasis Szwejka, bez mapy i przewodnika
). Każdy bardzo chętnie i życzliwie pomagał sąsiadowi z północy, nieraz otrzymywałem jeszcze sugestie, co fajnego można po drodze zwiedzić, generalnie miło i przyjemnie - czasami próżno szukać takich reakcji w Polsce...
Polski język wzbudzał wesoły uśmiech, chyba dla Czecha jest tak samo śmieszny, jak Dla Polaka czeski

Polski język wzbudzał wesoły uśmiech, chyba dla Czecha jest tak samo śmieszny, jak Dla Polaka czeski

-
- 9375...12499 postów