Generator PG2a - zdjęcia.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Generator PG2a - zdjęcia.
W poprzednim wątku opisałem ten generator, obecnie mam jego zdjęcia - może ktoś spotkał się z takim przyrządem. Chyba trzeba będzie go zreanimować, bo rozebrać szkoda. Stabilitron 4687 ktoś niezbyt ładnie przecokołował na SG4S.
-
- 375...499 postów
Kopaczek
Dawna wytwórnia przyrządów pomiarowych inż T Kopaczka po "upaństwowieniu" została przemianowana na ZEPW (Zakład Elektroniki Politechniki Wrocławskiej) póżniej przemianowana na ZOPAN (Zakład Opracowań i Produkcji Aparatury Naukowej) ktory mieścił się w Warszawie na Pradze przy ul Bródnowskiej i częściowo przy ul. Kępnej (galwanizernia i dział mechaniczny) Następnie ZOPAN przeniósł się na ul Stalingradzką (obecnie Jagiellońską). W pewnej chwili Zakład przestał istnieć ale ludzi można jeszcze tu i ówdzie spotkać. Może ktoś z dawnych pracowników ma dokumentację?
Pozdrawiam Konstanty
P.S Ja tam pracowałem w latach 1957 -59 Wtedy był to już ZOPAN
K.
Pozdrawiam Konstanty
P.S Ja tam pracowałem w latach 1957 -59 Wtedy był to już ZOPAN
K.
-
- 625...1249 postów
-
- 1875...2499 postów
Czy Pan Konstanty skłonny byłby udzielić kilku informacji odnośnie sprzętu marki ZOPAN, bądź adresów e-mailowych do byłych pracowników ZOPANU? Poszukuje informacji o sprzęcie tej firmy tu&ówdzie
.

http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
--
Pozdrawiam, Kacper
-
- 2500...3124 posty
Re: Kopaczek
ZEPW znam, gdyż mamy w radiu starusieńki ichni miernik mocy wyjściowej, jak najbardziej sprawny i wykorzystywany. Za to dziwię się, czemu należał do Politechniki Wrocławskiej, skoro był w W-wie?Konstanty pisze:Dawna wytwórnia przyrządów pomiarowych inż T Kopaczka po "upaństwowieniu" została przemianowana na ZEPW (Zakład Elektroniki Politechniki Wrocławskiej)
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 1875...2499 postów
Re: Kopaczek
W dawnych czasach różne rzeczy się działy. Mój ojciec chodził w Poznaniu do szkoły która miała pieczątkę "Warszawa"Vault_Dweller pisze:ZEPW znam, gdyż mamy w radiu starusieńki ichni miernik mocy wyjściowej, jak najbardziej sprawny i wykorzystywany. Za to dziwię się, czemu należał do Politechniki Wrocławskiej, skoro był w W-wie?Konstanty pisze:Dawna wytwórnia przyrządów pomiarowych inż T Kopaczka po "upaństwowieniu" została przemianowana na ZEPW (Zakład Elektroniki Politechniki Wrocławskiej)

http://www.pajacyk.pl/index.php
--
--
Pozdrawiam, Kacper
--
--
Pozdrawiam, Kacper