wzmacniacz lampowy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1250...1874 posty
Prawda jest taka, że żadnego języka obego nie nauczysz się w szkole, a jeśli chcesz go poznać to musisz siedzieć w domu i czytać teksty. Dużo czytać, słuchać, analizować ze słownikiem w ręku. Później już samo wchodzi. Do zrozumienia tekstu trzeba znać w najgorszym przypadku 75% słów, a często i mniej. Imho dla lampiarzy podstawa absolutna to anglieski i cyrylica.
-
- moderator
-
- 625...1249 postów
-
- 100...124 posty
-
- 375...499 postów
Cóż będzie to OT.
Jestem rocznik 83 i co ciekawe w podstawówce (w małym miasteczku) uczyli mnie rosyjskiego, niemieckiego i angielskiego. Jak na podstawówkę na całkiem dobrym poziomie. Dopiero w szkole średniej zostałem poddany uwstecznianiu (jedynie angielski i to marniutki). A o tym co na studiach było to szkoda po prostu gadać.
Jestem rocznik 83 i co ciekawe w podstawówce (w małym miasteczku) uczyli mnie rosyjskiego, niemieckiego i angielskiego. Jak na podstawówkę na całkiem dobrym poziomie. Dopiero w szkole średniej zostałem poddany uwstecznianiu (jedynie angielski i to marniutki). A o tym co na studiach było to szkoda po prostu gadać.
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
-
- 25...49 postów
Ja byłem kompletna elektroniczna noga scalona...el_torero pisze:ehhh... nie CHCIAŁEM tylko MARZY MI SIĘ a to różnica nie?
zero pojęcia , zieloniutki kompletnie
Najważniejsze , że masz największą bibliotekę w zasiegu reki właśnie patrzysz na nią , nawet nie musisz się ruszać z mięciutkiego fotela i
nie ganiasz dwie przecznice dalej aby coś doczytać właśnie tego czego nie masz w swoich zbiorach.
Oprócz tego bedziesz miał tu przyjaciół którzy ci pomogą jeżeli będziesz miał problem.
Zrobiłem pierwszy krok dwa lata temu i kupiłem trafka do Mesy i tydzień temu ją skończyłem , w między czasie zrobiłem z 5 szt b. udanych prostych konstrukcji lampowych tych co koledzy ci proponują i powiem że warto było.
Tylko z konsekwencją i uporem dojdziesz do tego oczym marzysz
pozdrawiam
-
- 9375...12499 postów
-
- 15...19 postów
-
- moderator
Doceniam Twoją błyskotliwość, ale zapoznaj się z łaski swojej z regulaminem tego działukalpal pisze:Tego jeszcze nie było gościu z elektroniki ciemny jak czekolada i wzmacniacz
Mu sie marzy własnej roboty!!??! obudź sie kolego i polecam raczej aukcje internetowe do tyś coś wybierzesz.

Przy okazji możesz też zaskoczyć nas zaprezentowaniem kilku własnych konstrukcji

-
- 15...19 postów
Jeśli złamałem reg. to sorry wyraziłem tylko swoją opinię na ten temat i myślę że większość forumowiczów przyznałaby mi racje.Piotr pisze:Doceniam Twoją błyskotliwość, ale zapoznaj się z łaski swojej z regulaminem tego działuPiotr pisze:
Przy okazji możesz też zaskoczyć nas zaprezentowaniem kilku własnych konstrukcji
Co do konstrukcji to niestety nie posiadam takowej wiedzy aby pisać schematy czy podobne aczkolwiek "wiem co to są te pogmatwane czarne linie"

-
- 5...9 postów
Tez jestem ciemny jak tabaka w rogu ale jakos poszlo najwazniejsze sa checi ( nie zapal ).Pare osob mi odradzalo ze za trudny ,jednak nie zwazajac na to przystapilem do budowy .
Najpierw duzo czytalem a potem ...
Zrobilem swoj pierwszy wzmacniacz lampowy opierajac sie na stronach niemieckich (nie znajac ni w zab niemieckiego ) .Pomocne byly strony Jogiego i tube land . Wybralem jak dla mnie najprostrzy projekt kt-88 se ze strony jogiego ten z 2xem80 . Nie wiem czy to super wzmak ale jak dla mnie dzwiek jest bardziej niz ok .Czeka mnie teraz tylko zrobienie obudowy (ciagle zmieniam koncepcje ).Narazie wszystko jest na desce i gra muzyka . Jest tez projekt tego samego autora (Osaba bardzo uczynna mozna napisac zawsze odpowie na @ )na 2 x el84 na tube land .
Jak zrobie obudowe to dam zdjecia efektu finalnego .
pozdrawiam
gwene
Najpierw duzo czytalem a potem ...
Zrobilem swoj pierwszy wzmacniacz lampowy opierajac sie na stronach niemieckich (nie znajac ni w zab niemieckiego ) .Pomocne byly strony Jogiego i tube land . Wybralem jak dla mnie najprostrzy projekt kt-88 se ze strony jogiego ten z 2xem80 . Nie wiem czy to super wzmak ale jak dla mnie dzwiek jest bardziej niz ok .Czeka mnie teraz tylko zrobienie obudowy (ciagle zmieniam koncepcje ).Narazie wszystko jest na desce i gra muzyka . Jest tez projekt tego samego autora (Osaba bardzo uczynna mozna napisac zawsze odpowie na @ )na 2 x el84 na tube land .
Jak zrobie obudowe to dam zdjecia efektu finalnego .
pozdrawiam
gwene