Tanie transformatory
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 625...1249 postów
Prowadzę, ale tym razem w niego nie zajrzałem. 

http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
--
Pozdrawiam, Kacper
Przepraszam, że dopiero pa tak długim czasie odpowiadam. Da sie zrobić, bez większych problemów. Jaka ilość Cię interesuje?tszczesn pisze:30W, przetownica PP, częstotliwość rzędu 50 do 100kHz, przełożenie 1+1:1.5+1.5 i 1+1 do 20+20. Zasilane z 12VKaKa pisze:Również można, aczkolwiek tu mamy inny przedział mocowy. Jaki "połer" Cię interesuje?
--
--
Pozdrawiam, Kacper
--
--
Pozdrawiam, Kacper
Dzięki uprzejmości kol. Macska mam możliwość i wykonywania ( wykonuje) opisy na trafa na komputerze. Są ładniejsze i czytelniejsze. W załacznikach zdjęcia traf.
--
--
Pozdrawiam, Kacper
--
--
Pozdrawiam, Kacper
trafo
Witam,
Chciałem się pochwalić transformatorem głośnikowym wykonanym przez Kacpra
Jest to trafo 100VA dla gitarowca na 4 EL34.
Transformatorek jest bardzo porządnie zrobiony, kolega Kacper potrafił fachowo doradzić jakie parametry dobrać. No i krótki termin realizacji - w moim przypadku 5 dni ! Polecam
Pozdrawiam,
Mateusz
Chciałem się pochwalić transformatorem głośnikowym wykonanym przez Kacpra

Transformatorek jest bardzo porządnie zrobiony, kolega Kacper potrafił fachowo doradzić jakie parametry dobrać. No i krótki termin realizacji - w moim przypadku 5 dni ! Polecam

Pozdrawiam,
Mateusz
Oto moje trafka nawijane przez kol. KaKa tzn. KaKa nawinął uzwojenia na karakasy a ja złożyłem rdzenie (miałem je).
Jedno z nich to głośnikowe 2xEL34/6L6/6P3S-E z odczepami na 4/8/16 ohm. Dodatkowo założony ekran.
Drugie do dławik 6H 0,3A
Oba oparte za rdzeniach EI 84/27 z tą róznicą, że głośnikowiec ma blachy 0,35mm a dławik 0,5mm
Po pierwszych oględzinach jestem bardzo zadowolony z pracy kol. KaKa
Niestety sam składając rdzenie nie mogłem skorzystać z ich impregnacji. Mam specjalny lakier służący do tego celu. Czy stoi cos na przeszkodzie by je "prysnąć"?
Czy dobrze zrobiłe składając głośnikowego bez szczeliny a przy dławiku zostawiając szczeline grubości 3 kartek papieru?
Warto nadmienić iż za całość zapłaciłem 60zł
Poniżej zdjęcia.
Jedno z nich to głośnikowe 2xEL34/6L6/6P3S-E z odczepami na 4/8/16 ohm. Dodatkowo założony ekran.
Drugie do dławik 6H 0,3A
Oba oparte za rdzeniach EI 84/27 z tą róznicą, że głośnikowiec ma blachy 0,35mm a dławik 0,5mm
Po pierwszych oględzinach jestem bardzo zadowolony z pracy kol. KaKa
Niestety sam składając rdzenie nie mogłem skorzystać z ich impregnacji. Mam specjalny lakier służący do tego celu. Czy stoi cos na przeszkodzie by je "prysnąć"?
Czy dobrze zrobiłe składając głośnikowego bez szczeliny a przy dławiku zostawiając szczeline grubości 3 kartek papieru?
Warto nadmienić iż za całość zapłaciłem 60zł

Poniżej zdjęcia.
EKRAN!!!!!!
EKRAN - widziałem na zdjęciach EKRAN na trafo ! OBUDOWA! :O
Czy można zamówić same ekrany po podaniu rozstawu otworów?

Czy można zamówić same ekrany po podaniu rozstawu otworów?
Fugasi
Dostęp do pars i blach to ja mam. Powiedział bym, nawet, że kilka takich pras mimośrodowych (Od 15t do 250t nacisku) to mam w domu. Problemem jest forma do wybijania na nich czegokolwiek. Kosztowałoby to mnie kilka tysięcy PLN od ręki. Na jeden rozmiar trafa. A jest ich cały typoszereg. Tak więc póki co mogę pomarzyć o obudowach z prawdziwego zdarzenia
, ponieważ amortyzacja tego przedsięwzięcia rozłożyła by się na kilkadziesiąt lat.

--
--
Pozdrawiam, Kacper
--
--
Pozdrawiam, Kacper
- jethrotull
- 3125...6249 postów
- barbie
- 125...249 postów
- Kontakt:
Polecam!
Witam,
dokonałem pierwszego zakupu u Kacpra - i jestem BARDZO zadowolony.
Wykonanie staranne - mam tylko zastrzeżenie do ucinania śrub skręcających rdzenie dławików - warto to jednak wykończyć, bo ślad po ucinaczkach powoduje złe wrażenie i nie licuje z resztą wykonania.
Przede wszystkim - bardzo porządnie i ściśle wykonany nawój! Efekt - nie buczy (kupiłem
sieciówki i dławiki).
Rdzeń (E I) bez zastrzeżeń. Opis itp. również.
Zamówienie - dobór parametrów uzgodnienia itp. - bez zastrzeżeń!
Tak w ogóle - POLECAM!
dokonałem pierwszego zakupu u Kacpra - i jestem BARDZO zadowolony.
Wykonanie staranne - mam tylko zastrzeżenie do ucinania śrub skręcających rdzenie dławików - warto to jednak wykończyć, bo ślad po ucinaczkach powoduje złe wrażenie i nie licuje z resztą wykonania.
Przede wszystkim - bardzo porządnie i ściśle wykonany nawój! Efekt - nie buczy (kupiłem
sieciówki i dławiki).
Rdzeń (E I) bez zastrzeżeń. Opis itp. również.
Zamówienie - dobór parametrów uzgodnienia itp. - bez zastrzeżeń!
Tak w ogóle - POLECAM!
Dźwięk przekazują drgania - nie bity!