A ja chcialbym skorzystac z okazji i podzielic sie moimi wrazeniami z transakcji z kolegą Kacprem.
Zamawialem u Niego trafo o nastepujacych parametrach (wtorne):

15, 22, 27, 40V / 1A

2 x 5V / 8A
Rozmowy wstepne
Bardzo sobie cenie to, iz z kolega Kacprem mozna nie tylko dokladnie dogadac wszystkie szczegoly, ale takze to, iz potrafi on celnie doradzic i zaproponowac optymalne rozwiazanie. Zwrocil on uwage na niektore sprawy, ktore mnie umknely.
Kwestie okreslenia napiec pod obciazeniem kolega Kacper rozwiazal wspaniale - dodatkowe odczepy, pomagajace dobrac rzeczywiste napiecie.
Ceny
Wielu z nas kupuje trafa na Allegro. To sa nieraz swietne okazje, trafa paruset watowe mozna kupic za grosze.
Gorzej jednak, jesli trafo musimy miec wykonane na zamowienie. Ja potrzebowalem silnego trafa do zarzenia gazotronow. Wiem, ze czegos takiego raczej bym nie znalazl w sieci.
Wiadomo, jak bardzo wykonawca potrafi zedrzec pieniadze. No i czesto nie ma dyskusji - "bierz, albo sp...adaj".
Kolega Kacper pozwolil mi potargowac sie nieco, wciaz zmienialem parametry trafa, a on cierpliwie proponowal nowe ceny. Gdy juz klamka zapadla, mialem do zaplaty kwote, ktora ja - przyzwyczajony do "groszowych spraw" na Allegro - przyjalem bez zarzutu. Znam ceny drutu, ksztaltek i uwazam, ze kolega Kacper jest w kwestii cen bardzo rozsadny.
Wykonanie
Gdy trafko dotarlo do mnie poczta, bylem autentycznie zachwycony. Na allegro czesto kupuje sie trafa pordzewiale, pokryte pajeczyna i ogolnie rzecz biorac - malo "reprezentacyjne".
Od kolegi Kacpra dostalem trafko jak z polki sklepowej. Lsniace nowoscia, zaimpregnowane lakierem - az zal bylo brudzic koncowki lutem : )
Nic nie parzy (prady 8A, a po polaczeniu rownoleglym uzwojen nawet 15A), nie kopci sie, trafo jest ciche, jak spiacy rycerz

A propos ciekawostki, uzwojenia sysmetryczne tak sie koledze rowno nawinely, ze spokojnie chodza w konfiguracji polaczenia rownoleglego
PODSUMOWANIE
Jesli bede mial cokolwiek jeszcze do nawiniecia, jak w dym uderze do kolegi Kacpra
Profesjonalnie, przystepnie cenowo i w bardzo milej atmosferze.