Tanie transformatory

Masz się czym pochwalić? Tutaj możesz zamieścić swoją reklamę, w tym czysto komercyjną. Jedyny warunek: trzymaj się tematu forum!!!

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
KaKa
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Tanie transformatory

Post autor: KaKa »

Witam, wykonuję transformatory sieciowe, głośnikowe, międzystopniowe. Również mogę wykonać dławiki i cewki. Dostępny typoszereg to od 0.5W do 6.5kW, aczkolwiek więcej też da się zrobić :wink: . Ceny jestem w stanie sformułować na konkretne zamówienie. Zazwyczaj trafa ślę PP, ale na życzenie klienta mogę kurierem, a na terenie P-ńa mogę dostarczyć osobiście. Można otrzymać fakturę VAT od firmy SELENOID S.C. Trafa wykonuję na kształtkach EI, LL, RZC. Na toroidach niet, zostawiam to innym użytkownikom forum 8) W przeciwieństwie do dużych firm (Za*** i inne polskie wielkie koncerny) jestem jak najbardziej otwarty na wykonywanie pojedynczych sztuk transformatorów. Oczywiście wielkie serie też można wykonać, nie jest to żadnym problemem. Czas realizacji zamówienia to 7 dni roboczych, dla zamówień specjalnych (pow. 1kW i inne dziwactwa) może być to dłużej, zależnie od danego wypadku. Wszystkie moje trafa w cenie mają wliczoną impregnację lakierem elektroizolacyjnym, a w najbliższym półroczu planuję uruchomić impregnację próżniową. Akceptowane sposoby płatności to gotówka, wpłaty bankowe jak również wymiana za inne interesujące mnie przedmioty.
Siedziba firmy znajduje sie w Luboniu pod Poznaniem, przy ul. 11 Listopada 127. Telefon kontaktowy to 061-8131-249.
Pozdrawiam i zapraszam,
Kacper
P.S. Zapraszam potencjalnych klientów na PW, a użytkowników moich wyrobów zapraszam do krytykowania ich w tym temacie.
P.S.S. Pochwały również są mile widziane :wink:
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
Awatar użytkownika
megabit
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: megabit »

Brzmi bardzo ciekawie. Czy moglby Pan umiescic tutaj przykladowe ceny?
Awatar użytkownika
futrzaczek2
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: futrzaczek2 »

megabit pisze:Brzmi bardzo ciekawie. Czy moglby Pan umiescic tutaj przykladowe ceny?
Odpowiem, ponieważ zamówiłem dwa transformatorki i jestem z nich bardzo zadowolony.
Pierwszy, to 300V/200mA na rdzeniu EI. Z impregnacją i przesyłką wyszło mnie to 60zł. Nie słychać go podczas pracy, nawet pod silnym przeciążeniem :!: Drugi dostałem dziś. Rdzeń zwijany, 15W, uzwojenia to 150V/0,05A + 20V/0,35A. Porządnie zaimpregnowany, choć jeszcze go nie podłączałem do sieci. Kosztowało to 35zł.
Awatar użytkownika
KaKa
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Spodziewałem się tego pytania :) . Np. za trafo 60W biorę 55PLN +przesyłka. Dużo jednak zależy o danego przypadku. Czasem trafo 120W wykonuję za 100PLN. Ceny ok. 1zł/1W, ale raczej dążą w dół. Jeszcze raz powtarzam dużo zależy od danego przypadku.
--
--
Pozdrawiam, Kacper
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

KaKa pisze:Na toroidach niet, zostawiam to innym użytkownikom forum [...] za trafo 60W biorę 55PLN +przesyłka. Dużo jednak zależy o danego przypadku. Czasem trafo 120W wykonuję za 100PLN. Ceny ok. 1zł/1W, ale raczej dążą w dół. Jeszcze raz powtarzam dużo zależy od danego przypadku.
No to widzę, że nieźle się uzupełnimy :)
W razie czego będę uderzać w sprawie dławików, gdyż to moje "wąskie gardło" :roll:
Beniek

Post autor: Beniek »

Witam
Jakis czas zakupilem trafo do PP na 6P14P i musze powiedziec ze spisalo sie dobrze. Wykonanie jest jak najbardziej OK, dodatkowo zaleta jest niska cena.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Re: Tanie transformatory

Post autor: tszczesn »

KaKa pisze: Trafa wykonuję na kształtkach EI, LL, RZC. Na toroidach niet, zostawiam to innym użytkownikom forum 8)
A transformaotry impulsowe do przetwornic PP można?
Awatar użytkownika
KaKa
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Również można, aczkolwiek tu mamy inny przedział mocowy. Jaki "połer" Cię interesuje?
--
--
Pozdrawiam, Kacper
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

KaKa pisze:Również można, aczkolwiek tu mamy inny przedział mocowy. Jaki "połer" Cię interesuje?
30W, przetownica PP, częstotliwość rzędu 50 do 100kHz, przełożenie 1+1:1.5+1.5 i 1+1 do 20+20. Zasilane z 12V
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: jethrotull »

Jakie pasmo przenoszenia mają Twoje trafa głośnikowe?
Adrian
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Adrian »

A ja chcialbym skorzystac z okazji i podzielic sie moimi wrazeniami z transakcji z kolegą Kacprem.

Zamawialem u Niego trafo o nastepujacych parametrach (wtorne):
:arrow: 15, 22, 27, 40V / 1A
:arrow: 2 x 5V / 8A

:arrow: Rozmowy wstepne
Bardzo sobie cenie to, iz z kolega Kacprem mozna nie tylko dokladnie dogadac wszystkie szczegoly, ale takze to, iz potrafi on celnie doradzic i zaproponowac optymalne rozwiazanie. Zwrocil on uwage na niektore sprawy, ktore mnie umknely.

Kwestie okreslenia napiec pod obciazeniem kolega Kacper rozwiazal wspaniale - dodatkowe odczepy, pomagajace dobrac rzeczywiste napiecie.

:arrow: Ceny
Wielu z nas kupuje trafa na Allegro. To sa nieraz swietne okazje, trafa paruset watowe mozna kupic za grosze.

Gorzej jednak, jesli trafo musimy miec wykonane na zamowienie. Ja potrzebowalem silnego trafa do zarzenia gazotronow. Wiem, ze czegos takiego raczej bym nie znalazl w sieci.

Wiadomo, jak bardzo wykonawca potrafi zedrzec pieniadze. No i czesto nie ma dyskusji - "bierz, albo sp...adaj".

Kolega Kacper pozwolil mi potargowac sie nieco, wciaz zmienialem parametry trafa, a on cierpliwie proponowal nowe ceny. Gdy juz klamka zapadla, mialem do zaplaty kwote, ktora ja - przyzwyczajony do "groszowych spraw" na Allegro - przyjalem bez zarzutu. Znam ceny drutu, ksztaltek i uwazam, ze kolega Kacper jest w kwestii cen bardzo rozsadny.

:arrow: Wykonanie
Gdy trafko dotarlo do mnie poczta, bylem autentycznie zachwycony. Na allegro czesto kupuje sie trafa pordzewiale, pokryte pajeczyna i ogolnie rzecz biorac - malo "reprezentacyjne".

Od kolegi Kacpra dostalem trafko jak z polki sklepowej. Lsniace nowoscia, zaimpregnowane lakierem - az zal bylo brudzic koncowki lutem : )

Nic nie parzy (prady 8A, a po polaczeniu rownoleglym uzwojen nawet 15A), nie kopci sie, trafo jest ciche, jak spiacy rycerz ;) A propos ciekawostki, uzwojenia sysmetryczne tak sie koledze rowno nawinely, ze spokojnie chodza w konfiguracji polaczenia rownoleglego ;)

:arrow: PODSUMOWANIE
Jesli bede mial cokolwiek jeszcze do nawiniecia, jak w dym uderze do kolegi Kacpra :!:

Profesjonalnie, przystepnie cenowo i w bardzo milej atmosferze.
k4be
500...624 posty
500...624 posty
Kontakt:

Post autor: k4be »

A czy można zlecić obliczenie trafa, które ma być wykonane?
Awatar użytkownika
KaKa
1875...2499 postów
1875...2499 postów

k4be :arrow: Jak najbardziej. Powiedział bym nawet, że jest to wliczone w cenę :wink:
Adrian :arrow: Pochwal się zasilaczem jak już skończysz :)
painlust: Zależy jakie sobie klient zażyczy. Od dołu jestem w stanie bardzo precyzyjnie obliczyć, natomiast od góry bywa trochę problemów. Mnie jednak póki co zadowalają, znajomych ałdiofyly również.
--
--
Pozdrawiam, Kacper
Awatar użytkownika
jethrotull
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: jethrotull »

Dzięki, ale to ja byłem, nie painlust :)
A może zmierzyłeś kiedyś pasmo od góry?
Ile by kosztował UL do EL34 SE?
Awatar użytkownika
KaKa
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Ajjj... Pośpieszyłem się :) , ale ponieważ odpowiedziałeś, to już niewyedytuję posta. Pasmo od góry mogę zmierzyć tylko najpierw muszę generator RC uruchomić. Ten który mam teraz daje sygnał maksymalny ok. 1V. Chyba, że ktoś w P-ńu może mi użyczyć takie o napięciu do 300V to chętnie skorzystam.
A do ceny, to by zależało od pasma, mocy, odczepów, prądów i napięć etc.
--
--
Pozdrawiam, Kacper
ODPOWIEDZ