Boski Miszcz pisze:jakie chassis w nowoczesnym TV ??
Tak, tak, cały czas funkcjonuje ten termin i ma się nieźle nawet w nowoczesnym sprzęcie.
Musisz ustalić typ chassis bo to podstawa przy mnogości typów tej marki.
Szukaj symbolu np: KS-1B, KS9 itp.
Jeszcze raz polecam sobotnie (w Warszawie)zbiórki elektrośmieci przez f-mę ElektroEko.Do wielkiego kontenera ludziska znoszą naprawdę kupę zabawek,inna sprawa ,że to nowizna(TV zaledwie 10-15letnie,komputery kilka-naście lat,gry TV,klawiatury,tel. kom.itp) ale dla zabawy jak znalazł.Nie wiem jak to jest oficjalnie ale jak poprosiłem to człowiek dał pogrzebać.Jeszcze raz podaję (linie bezpłatna) tel. informacja gdzie to się odbywa 0 800 000 080 lub 0 800 800 117.
Tak znalazłem ten schemat ale nie mogę sciągnąć bo nie mam punktów
Czekam na weryfikacje wysłanych artykułów więc może jakieś punkty wpadną ale to za długo czekania.
A co do TV to ma chyba standardową usterkę Samsungów -czyli kłopoty z włączaniem
Za pomoc ściągnięciu schematu będę wdzięczny
Brak możliwości włączenia, to nie tylko usterka Samsunga, mają ją wszystkie TV gdy im coś dokucza . A do ściągnięcia schematu potrzeba Ci aż 2,5
punktu. Napisz 2 posty na elektrodzie w dziale retro lub innym i będziesz je miał.
Z początku wymieniłem jeden kondensator stały na 400V ile nF to nie pamiętam ale myślę ,że to była tylko taka czasowa proteza.Cały problem polega na tym,że przycisk power trzeba naciskać kilka razy żeby sie włączył
gdyż po pierwszym naciśnięciu słychać takie buczenie czy cuś.Także podejrzewam coś innego
EDIT: Dodam jeszcze że ten TV ma z 15lat i to jest jego pierwsza awaria:)