trioda wiesza IE5.0
Moderator: gsmok
-
- 2500...3124 posty
-
- 6250...9374 posty
W wielu firmach pracuje jeszcze sporo leciwych komputerów z Windows95 na pokładzie, który pozwala na zainstalowanie IE co najwyżej w wersji 5.5, a o instalacji FF można tylko pomarzyć. Jak ktoś czasem w przerwie śniadaniowej chce wejść na Triodę, a ma szefa sknerę, który czeka z zakupem nowszego sprzętu do czasu całkowitego padnięcia obecnie posiadanego, to doskonale rozumie problem Beńka.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Spróbuj odnaleźć starego Netscape 4.0, ew. 5.0....
Po za tym w którym momencie się wiesza. Czy wchodzisz przez stronę gdzie jest aplet Jav'y obliczający obwód RC? To można ominąć zapisz sobie w zakładkach URL (adres) linku samego forum.
Dostęp do internetu jaki masz - bezpośredni (mało prawpodpodobne), NAT (DNAT lub PNAT albo overloading NAT), transparent proxy, proxy?
W przypadku proxy spróbuj wymusić uzyżwanie HTTP 1.0 zamiast HTTP 1.1 i to samo dla połączeń proxy - ustawienia zaawansowane IE..
Po za tym w którym momencie się wiesza. Czy wchodzisz przez stronę gdzie jest aplet Jav'y obliczający obwód RC? To można ominąć zapisz sobie w zakładkach URL (adres) linku samego forum.
Dostęp do internetu jaki masz - bezpośredni (mało prawpodpodobne), NAT (DNAT lub PNAT albo overloading NAT), transparent proxy, proxy?
W przypadku proxy spróbuj wymusić uzyżwanie HTTP 1.0 zamiast HTTP 1.1 i to samo dla połączeń proxy - ustawienia zaawansowane IE..
-
- 500...624 posty
-
- 125...249 postów
-
- moderator
Trioda mi jeszcze nie powiesiła żadnej przeglądarki. A z tym 5.0 - jeżeli nie wynika to z błędów kodu to IMO nie należy się przejmować - to zabytkowa wersja przeglądarki i jej błędów raczej nie trzegba zpecjalnie uwzględniać w kodzie.Airnox pisze:Ja proponuje Opere :) trioda jeszcze nigdy nie powiesila mi tejze przegladarki :) zawsze mozna znalezc starsza wersje Opery i bedzie ok :) nie jest zbyt wymagajaca.
-
- 3125...6249 postów
-
- 2500...3124 posty
A ja sobie zainstalowałem IE w wersji chyba 6.5 czy jakoś tak...tszczesn pisze:masochizm jeszcze nie jest karalny
I chwalę sobie

Czasami z rozpedu wstawię na stronę jakiś .png

Nie ma co się oszukiwać... Jak robisz jakąś witrynę internetową, warto mieć IE pod ręką

Co do "wieszania przeglądarki", powiem tak. W moim przypadku żaden skrypt... żadne forum... Nie zawiesiło mi nigdy żadnej przeglądarki

A używam pewnie tych samych co Tomek

Plus IE oczywiście

Moze ktoś wreszcie dokładniej opisze problem. Jak sie to wieszanie przejawia ? Bom ciekaw

-
- 1875...2499 postów
Już opisuję. Ja tak czasem mam. Ale mój masochizm przewyższa wszystko, mam procesor 233MHz. A wieszanie polega na tym, że czasem obraz zotsaje w miejscu i komputer nie reaguje na żadne polecenia. Warto wtedy go zrestartować
.
PS. U mnie działa FF.

PS. U mnie działa FF.
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
-
- 625...1249 postów
-
- 6250...9374 posty
Posiadając w pracy służbowego P MMX166 z 24MB (Win95) ramu często miałem spory problem z uruchomieniem forum w IE5.5 - toteż czyniłem próby zaistalowania przeglądarki Arachne, ale jak się okazało dla kogoś, kto z obsługi Dosa zna jedynie 3 komendy konfiguracja tego jest niewykonalna. Na szczęście dostałem w końcu nowy sprzęt - pod nowym FF jak i IE7 forum chodzi jak błyskawica.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 2500...3124 posty