Zgodnie z obietnicą załączam program. Program w obecnej wersji jest przeznaczony na linuksa i korzysta z biblioteki GTK. Pewnie zawiera sporo błedów, dlatego opatrzyłem go numerkiem 0.0.1. Program oczywiście jest na GPL, więc zapraszam do udoskonalania .
A oto screen shot: http://img217.imageshack.us/my.php?image=mergy3.png
A oto i kod:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Alek pisze:Mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie przekompilować ten program pod system windows.
Albo prościej - uruchom na swoim komputerze jakos Linuksa z płyty LiveCD - np. Kubuntu. Do działania nie wymaga dysku twardego, wszystko masz na uruchamialnej płycie.
Tyle, że nie wiadomo czy na tych liveCD są zainstalowane paczki developerskie. Ja skompilowanego programu nie wrzucałem bo mam linuxa na x86_64, więc i tak w 32 bitach nie pójdzie.
Bledy zupelnie niezamierzone, spowodowane zbytnim zaufaniem do funkcji jezyka. Obecnie poprawione i z moich testow (zupelnie rozne liczby wpisywalem ) wydaje mi sie ze teraz jest ok. Wrzucam paczke zzipowana (na prosbe ) ze zrodlem i exekiem w wersji 0.01b
Pozdrowienia
Airnox
Proszę zignorować ten post . Szlif o szczelności pozwalającej uzyskać przynajmniej 10E-4 Tr. Pięć przepustów molibdenowych. Prawdopodobny rodzaj szkła ZS5Na .
Komora z dwoma przepustami. Nadaje się albo do wyżarzania drutów w próżni albo na małą napylarkę. Szkło raczej ZS5Na.
Karton kranów szklanych. Dwa już się przydały...
Czasem musi upłynąć parę lat, by stare pomysły można było zrealizować. Tak więc wraca stare. Rozbieralna tetroda o mocy 30W. Kołnierze normatywne, chłodzenie powietrzne naturalne. Na razie jeszcze w środku nie ma próżni, jakiej bym sobie życzył. Jest tu teraz niewiele mniej jak 9x10^-7 Tr. Spodziewam się, że poprawi się może chociaż te nędzne 15 razy. Ale to dopiero za jakieś 3...4 dni.