Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
W żadnym przypadku matowe. Logo może być, ale drzwiczki mają być przeźroczyste.Alek pisze:Zdjęcie przedstawia prototyp aparatury do spektrometrii mas w wyładowaniu jarzeniowym w wykonaniu Przemysłowego Instytutu Elektroniki. Pytanie brzmi: czy drzwiczki lepiej by było dać matowe i czy na nich piwinno być logo PIE czy nie :?: Uradzono w firmie coby Was zapytać :idea: :D
A ja sie będę upierałgsmok pisze: To oznacza, że jeśli jest to produkt rynkowy na sprzedaż to dla klienta lepiej aby osłona była matowa
Mój drogi kolego. Smutna prawda jest taka, że tabletkarz jest ostatnią osobą w tym zakładzie, która o czymkolwiek decyduje. Ale za to ten który DECYDOWAŁ O ZAKUPIE TEJ MASZYNY miał do wyboru dwie, jedna była taka zwykła, smutna w kremowej obudowie, a druga wprawdzie droższa ale "zajebiscie nowoczesna" rodem z XXI wieku z podswietlonymi na niebiesko (sic!) bebechami. No doprawdy kosmos! I którą kupił?WitekJ pisze:W zakładzie, w którym pracuję, znajdują się min. maszyny do wytwarzania tabletek (leków). Szafa sterująca taką maszyną ma przezroczyste drzwi, a co atrakcyjniejsze elementy jej wnętrza (np. falownik silnika napędowego) są podświetlone niebieskimi (!) diodami LED. Praktycznie jedyną osobą, mogącą podziwiać ten odpust jest pracujący na tej maszynie tabletkarz (który zawartość tej szafy ma w głęboko gdzieś).
Nie bardzo chce mi się ciągnąć wątek, ale wydaje mi się że nie ma urządzeń "poważnych" i "niepoważnych" . To podział rodem z czasów takich firm jak Mera Błonie, Predom Mesko, Unitra Zatra i wielu innych, które już nie istnieją. A co do urzadzeń "nie poważnych", to czyż fajnie było by mieć 30% udział w globalnej sprzedaży np. wibratorów?iwanak pisze:Gdyby nie to, że urządzenie jest "poważne" , to dyskusja jest niepoważna.
Krzysztof