Temat wątku może być nieco mylący- chcę w nim umieścić zgromadzone przeze mnie materiały. Wierzę, że przynajmniej niektórzy forumowicze zechcą się z tymi materiałami zapoznać. Liczę tu przede wszystkim na młodych użytkowników.
Zaczynam od artykułu Haliny Derko pt. "Badania fizyko-chemiczne lepików nitrocelulozowych" z nru 6-7/1956 Biuletynu Technicznego Zakładów Wytwórczych Lamp Elektrycznych im. Róży Luksemburg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kolejny artykuł, autorstwa znanej już Haliny Derko pt. "Wpływ warunków strącania na strukturę węglanów ziem alkalicznych".
Artykuł doniosły ze względu na wskazówki co do sporządzania węglanów na pokrycia katod z nr-u 1-2/1955 BT ZWLE.
Artykuł autorstwa M.A.Caylessa i B.N. Wattsa (streścił Kazimierz Malikowski) pt. "Reakcje zachodzące na powierzchni wolframu podczas odgazowywania węglanów ziem alkalicznych" z nru6/1957 BT PIE oraz ZWLE.
Ale się napracowałeś
Należą Ci się duże podziękowania
Z przyjemnością dowiem się czegoś nowego, ale doświadczeń na własną rękę nie zacznę. Będę się za to przyglądał Twoim z większym zrozumieniem.
To tak w ramach odpowiedzi do ankiety z innego wątku
Lektura, zwłaszcza nie zamieszczonego tu Barwicza nie napawa optymizmem. Jest tyle możliwych do popełnienia błędów przy katodach tlenkowych, że nie wiem czy coś z tego będzie.