Kwintadena 16" w pedale, i te sprawy... :)

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

szalony

Kwintadena 16" w pedale, i te sprawy... :)

Post autor: szalony »

Z tego co pamietam jest na tym forum ktos, z kim mozna porozmawiac rowniez o organach. (w sensie.. instrumentu). Czy ten ktos moze sie ujawnic ? :)
Kazimierz
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Kazimierz »

możemy spróbować :D
Awatar użytkownika
adamst_
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: adamst_ »

O ile wiem Andrzej Molicki jest również organmistrzem - bywa na forum http://www.organy.com.pl/forum - BTW znajdziesz tam więcej osób, z którymi można o organach pogadać - tylko po rejestracji KONIECZNIE przedstaw się w stosownym dziale zanim napiszesz jakikolwiek inny post. (ja jestem na tamtym forum jako ast, ale zajmuję się raczej graniem niż konstrukcją, no i żaden ze mnie specjalista).
szalony

A Bardzo jest tam sztywna atmosfera ?

PS. To teraz trzeba bedzie zapodac jakis temat ;)

Ja o konstrukcji wiem troche, natomiast niestety nigdy nie uczylem sie gry na instrumentach klawiszowych, a szkoda, bo moze moglbym cos zagrac na 26-glosowym, w pelni mechanicznym instrumencie w mojej parafii :(
Awatar użytkownika
adamst_
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: adamst_ »

szalony pisze:A Bardzo jest tam sztywna atmosfera ?
Nie - atmosfera jest raczej dość luźna - tyle że forumowicze lubią mniej-więcej wiedzieć z kim rozmawiają.
szalony

8)
OTLamp

Post autor: OTLamp »

adamst_ pisze: tyle że forumowicze lubią mniej-więcej wiedzieć z kim rozmawiają.
No przecież będą wiedzieć z kim rozmawiają - z szalonym, a to już mówi bardzo dużo :lol:
szalony

Jesli ktos z forum jest zainteresowany tematyka organowa, to wykonalem kilka fotek wspomnianego przeze mnie instrumentu http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=9173&start=0

Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Post autor: Piotr »

Św. Anna. Bardzo miłe miejsce.
Jakiś czas temu słyszałem tam Stabat Mater Pergolesiego w bardzo kameralnej obsadzie.
A skoro często tam bywasz, to pewnie jesteś przyzwyczajony do wykonań pana Białko. Wysokiej próby to muzyk :)
szalony

Pana Bialko zastapil pan Lukasz z Wieliczki, ktoremu talentu tez odmowic nie mozna. A jako ze skonczyl tez jakis "elektryczny" kierunek, zawsze mozna z nim pogadac o technicznych sprawach ;) Aczkolwiek sam pan Bialko tez czasem (choc rzadko) sie pojawia. :)

A wspomniany organista przy okazji jest organmistrzem, co dobrze wplywa na kondycje techniczna instrumentu ;)
Andrzej Molicki
500...624 posty
500...624 posty

Re: Kwintadena 16" w pedale, i te sprawy... :)

Post autor: Andrzej Molicki »

szalony pisze:Z tego co pamietam jest na tym forum ktos, z kim mozna porozmawiac rowniez o organach. (w sensie.. instrumentu). Czy ten ktos moze sie ujawnic ? :)
Ależ proszę cię bardzo tylko obawiam się zostaniemy przepędzeni na inne forum. Jeżeli masz jakieś pytania chętnie odpowiem lub pokarzę jak co działa z czego i dlaczego tak a nie inaczej