Propozycja
Moderator: gsmok
-
- 125...249 postów
Propozycja
Proponuję moderatorom stworzyć nowy dział, dla początkujacych.
O nazwie, podstawy, początkujący, lub coś w tym rodzaju.
Ostanio poziom forum nibezpiecznie się obniża.
Pozdrawiam
Krzysztof
O nazwie, podstawy, początkujący, lub coś w tym rodzaju.
Ostanio poziom forum nibezpiecznie się obniża.
Pozdrawiam
Krzysztof
-
- 125...249 postów
-
- 375...499 postów
Szukaj w cale nie jest takie pomocne. Ostatnio szukałem kilku zagadnień i jakbym nie wpisał zapytania, dostawałem masę wyników. Na dodatek większość z nich nie była związana z tym czego szukałem, a posiadała w treści tylko słowa kluczowe.
Często też nie wiadomo jak zapytać wyszukiwarkę by dała nam to czego szukamy. Z człowiekiem łatwiej bo napiszemy posta i wyjaśnimy o co nam chodzi, a wyszukiwarce trzeba od razu terminami sypnąć.
Często też nie wiadomo jak zapytać wyszukiwarkę by dała nam to czego szukamy. Z człowiekiem łatwiej bo napiszemy posta i wyjaśnimy o co nam chodzi, a wyszukiwarce trzeba od razu terminami sypnąć.
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
-
- 500...624 posty
-
- 625...1249 postów
Jestem przeciwny temu dzialowi. Google, datasheet'y, "szukaj" - skarbnica wiedzy. Poza tym, są też biblioteki.

A po co męczyć Admina? Życia się nie straci na kliknięciu 3cm niżejk4be pisze:albo zaznaczyć 'Szukaj wszystkich słów' - może ta opcja powinna być zmieniona na zaznaczoną domyślnie?

Jeżeli chcesz pogadać, zapraszam na GG pod numerem 7021498 

-
- 375...499 postów
Panowie z wyszukiwarkami sobie radze i potrafie je obslugiwać. Nawet klikam te 3 cm niżej. Chodzi o to, że czasem naprawde ciężko znaleźć jakiś konkret. Forum się nie kurczy, a wręcz przeciwnie i czasem dokopanie się do wartościowej i poszukiwanej informacji jest trudne.
Ciesze się, że tutaj nikt nikogo chamsko nie odsyła do wyszukiwarki jak to ma miejsce na innych forach.
Chciałem tylko zauważyć, że "szukaj" nie zawsze ratuje.
A co do początkujących (do których sam się zaliczam), to bardzo pomocne byłoby stworzenie z już napisanych postów faq na często poruszane tematy.
Np. w postaci linków do postów zebranych w jednym miejscu.
I uprzedzając następne posty: wiem, że to kupa roboty
.
edit
Biblioteki owszem i są. Ale wiele z nich pozbyło się już lampowych publikacji. Nie w każdym mieście (nawet większym) jest dobry wubór literatury technicznej w bibliotece.
Ciesze się, że tutaj nikt nikogo chamsko nie odsyła do wyszukiwarki jak to ma miejsce na innych forach.
Chciałem tylko zauważyć, że "szukaj" nie zawsze ratuje.
A co do początkujących (do których sam się zaliczam), to bardzo pomocne byłoby stworzenie z już napisanych postów faq na często poruszane tematy.
Np. w postaci linków do postów zebranych w jednym miejscu.
I uprzedzając następne posty: wiem, że to kupa roboty

edit
Biblioteki owszem i są. Ale wiele z nich pozbyło się już lampowych publikacji. Nie w każdym mieście (nawet większym) jest dobry wubór literatury technicznej w bibliotece.
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
-
- 3125...6249 postów
Stworzenie FAQ na podstawie tematów przewijających sie na forum, to w zasadzie to samo, co napisanie książki o lampach. Prościej jest stworzyć dział "Literatura" zawierający linki do zasobów "Fonaru" oraz innych miejsc w sieci z książkami w postaci elektronicznej lub informacjami technicznymi. W chwili obecnej giną one w dziale "Linki i odnośniki".
-
- 625...1249 postów
Witam.
Moje początki - skądinąd niedawne - na Triodzie, w pierwszym rzędzie związane były z przeczytaniem, przeglądaniem itp. W zasadzie "Szukaj" było w użyciu non stop, wobec czego nie bardzo mogę się zgodzić z wypowiedziami poprzedników, że funkcja ta nie spełnia pokładanych w niej nadziei, nooo... chyba że ja mało wymagający jestem
Nie przeczę jednak, że taki dział mógłby to okazać się przydatny.
Pozdrawiam
Moje początki - skądinąd niedawne - na Triodzie, w pierwszym rzędzie związane były z przeczytaniem, przeglądaniem itp. W zasadzie "Szukaj" było w użyciu non stop, wobec czego nie bardzo mogę się zgodzić z wypowiedziami poprzedników, że funkcja ta nie spełnia pokładanych w niej nadziei, nooo... chyba że ja mało wymagający jestem

Nie można ukrywać - i sam autor tego nie czyni - że większość książek udostępnił/nia gsmok, w związku z czym wystarczy zaglądać w wątki założone właśnie przez Niego.Zibi pisze:Prościej jest stworzyć dział "Literatura" zawierający linki do zasobów "Fonaru" oraz innych miejsc w sieci z książkami w postaci elektronicznej lub informacjami technicznymi. W chwili obecnej giną one w dziale "Linki i odnośniki".
Nie przeczę jednak, że taki dział mógłby to okazać się przydatny.
Pozdrawiam