Fabryka lamp
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1250...1874 posty
-
- 2500...3124 posty
W razie czego możesz powiedzieć, że piszesz artykuł o ZWLE do czasopisma elektronicznego i chcesz porobić trochę zdjęć 

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 9375...12499 postów
Do tego budynku można wejść za flaszkę wódki - bez problemu. Co ciekawe odbywają się w nim potyczki paintbollowe. Obecnie jest to centrum tego sportu w Wawie. Zdjęcia z karolkowej można obejrzeć masowo w necie na stronach związanych z tym sportem oraz na stronach niejakiego Urbanatora (google twoim przyjacielem) specjalisty od fotografi róznych opuszczonych miejskich konstrukcji. Miłego szukania. Chodzić osobiście nie trzeba, a flaszeczkę w domu wypić.
-
- 2500...3124 posty
Owszem, Urbanator i Opuszczone.com mają fotki- ale czasami np. mnie interesują szczegóły nie uchwycone przez obiektywy ich aparatów (np. różne wzory chemiczne, schematy, detale maszyn i inne takie). Daje się to zauważyć np. gdy oglądam fotki schronów- zawsze chcę zobaczyć konkretne wyposażenie techniczne, jak np. sterowanie generatora prądu itp., a konkretnego fotografa nie zawsze to interesuje. Poza tym niektórych podnieca to, że zapuszczają się w niebezpieczne rejony i np. muszą uważać, gdzie stawiają kroki. Inni chcą poczuć specyficzny klimat lub zapach danego miejsca (np. nawiedzony dom) lub też usłyszeć tamtejsze odgłosy, co przy oglądaniu fotek raczej nie jest możliwe.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 375...499 postów
Vault_Dweller pisze:Owszem, Urbanator i Opuszczone.com mają fotki- ale czasami np. mnie interesują szczegóły nie uchwycone przez obiektywy ich aparatów (np. różne wzory chemiczne, schematy, detale maszyn i inne takie). Daje się to zauważyć np. gdy oglądam fotki schronów- zawsze chcę zobaczyć konkretne wyposażenie techniczne, jak np. sterowanie generatora prądu itp., a konkretnego fotografa nie zawsze to interesuje. Poza tym niektórych podnieca to, że zapuszczają się w niebezpieczne rejony i np. muszą uważać, gdzie stawiają kroki. Inni chcą poczuć specyficzny klimat lub zapach danego miejsca (np. nawiedzony dom) lub też usłyszeć tamtejsze odgłosy, co przy oglądaniu fotek raczej nie jest możliwe.
Kolega Falloutowiec

Moim zdaniem należy takie miejsca odwiedzać samemu i nie poprzestawać na fotkach.
Vault_Dweller byłeś tutaj: http://www.bunkrowiec.com/ ? Mieli foto relacje z otwarcia niemieckiego schronu przeciwatomowego. Schron był zapieczętowany przez jakieś 10 lat (może więcej) i nikt nie miał już do niego kluczy. Drzwi musieli ciąć. Wspaniały materiał.
Niestety nie mogę znaleźć bezpośredniego odnośnika.
Polecam także ten adresik: http://www.siloworld.com/index.htm . Cała masa starych instalacji rakietowych. Często jeszcze z wyposażeniem.
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
-
- moderator
Kiedyś byłem obecny przy otwieraniu pomieszczenia skarbcowego zamkniętego od lat 40-tych XXw 

========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
-
- 625...1249 postów
-
- 100...124 posty
- Lokalizacja: Liverpool/Merseyside/Lancashire/UKD52/North West England/53°25N 3°W
-
- 1250...1874 posty
-
- 625...1249 postów
Kiedy tylko chcecie.
Myślę że i tak trzeba popróbować. Jak się nie uda (dajmy na to ) z jednym cieciem, tzn. licencjonowanym pracownikiem ochrony, to trzeba spróbować z innym. Można spróbować nawet dziś wieczorem (teraz jest śr g 16), jutro, w piątek. Akurat mam wiecej czasu. Ja tam mogę dojechać w 40 min. Moze być i tak, ze nas przegonia painbolowcy?
Nie wiem jeszcze jak z sobotą i n.
Podaję swój nr. 502 609 609
frycz
Myślę że i tak trzeba popróbować. Jak się nie uda (dajmy na to ) z jednym cieciem, tzn. licencjonowanym pracownikiem ochrony, to trzeba spróbować z innym. Można spróbować nawet dziś wieczorem (teraz jest śr g 16), jutro, w piątek. Akurat mam wiecej czasu. Ja tam mogę dojechać w 40 min. Moze być i tak, ze nas przegonia painbolowcy?

Nie wiem jeszcze jak z sobotą i n.
Podaję swój nr. 502 609 609
frycz
Robert SP5RF
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów