Fabryka lamp
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Fabryka lamp
Fabryka lamp Western Electric
http://www.vintagetubeservices.com/we.htm
Przydałaby się ta ściana z lampkami he,he
Pozdrawiam
http://www.vintagetubeservices.com/we.htm
Przydałaby się ta ściana z lampkami he,he
Pozdrawiam
-
- 625...1249 postów
-
- moderator
W Warszawie na Karolkowej?k24 pisze:Podobna fabryka była i u nas - zgadnijcie gdzie?
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
-
- 375...499 postów
Tak nawiązując do Karolkowej. Coś sobie uświadomiłem jakoś tak niedawno.
Nie wiem co to było, ale chyba jakieś straszne zaćmienie.
Otóż przez 2 lata jeździłem obok Róży Luksemburg przynajmniej 2 razy w tygodniu. Kolejny rok jeździłem codziennie tylko troszkę z innej strony. A teraz nie dość, że przejeżdżam niedaleko, to na dodatek mieszkam w pobliżu.
Zawsze widziałem ten gmach, ale jakoś nigdy nie pomyślałem, że to właśnie Róża...
A teraz fotka zrobiona przez okno na klatce schodowej:
Nie wiem co to było, ale chyba jakieś straszne zaćmienie.
Otóż przez 2 lata jeździłem obok Róży Luksemburg przynajmniej 2 razy w tygodniu. Kolejny rok jeździłem codziennie tylko troszkę z innej strony. A teraz nie dość, że przejeżdżam niedaleko, to na dodatek mieszkam w pobliżu.
Zawsze widziałem ten gmach, ale jakoś nigdy nie pomyślałem, że to właśnie Róża...
A teraz fotka zrobiona przez okno na klatce schodowej:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
Mhmm...Michu pisze:Nie wiem co to było, ale chyba jakieś straszne zaćmienie.
Cudze chwalicie, swego nie znacie.(...) na dodatek mieszkam w pobliżu.
Czy to ten szary budynek w tle z kilkoma widocznymi rzędami okien?A teraz fotka zrobiona przez okno na klatce schodowej:
Prawdopodobnie niedługo postawią tam hotel albo inne "cudo", bo komuś będzie to zawadzać i psuć wizerunek miasta.

Pozdrawiam
-
- 375...499 postów
-
- 500...624 posty
-
- 375...499 postów
Hehe. Właśnie coś na ten temat słyszałem od ludzi z mojego miasteczka, którzy tam jeżdż postrzelać. Nie wiedziałem tylko, że to w budynku, myślałem, że gdzieś w pobliżu.
Moim zdaniem lepsze to niż maiłby sie gmach całkiem marnować. A na dodatek lubie ten sport
.
Moim zdaniem lepsze to niż maiłby sie gmach całkiem marnować. A na dodatek lubie ten sport

-
- 125...249 postów
Alku, czyżby ul. Karolkowa? Obiekt widziałem jedynie na zdjęciach ze strony http://www.opuszczone.com Może gdyby 'zwiedzić' dokladnie cały budynek ,to znalazłoby się jakieś ciekawe materiały
Wiem ,że to mało prawdopodobne, ale mimo wszystko zawsze gdy ide w jakieś opuszczone miejsce mam nadzieje ,że coś ciekawego znajdę
Czekam na dalsze zdjęcia 
Pozdrowienia
Airnox
...:::Edit:::...
A tutaj byłeś? :] Fajnie jakby te papiery leżące na podłodze miały jakąś wartość jeśli idzie o wiedze

Pozdrowienia
Airnox
...:::Edit:::...
A tutaj byłeś? :] Fajnie jakby te papiery leżące na podłodze miały jakąś wartość jeśli idzie o wiedze

Załączam jeszcze kilka zdjęć.
Możliwe, że są jeszcze jakieś resztki. Znalazłem szpulkę jakiegoś drutu stalowego i jakiś ustrój pomiarowy. Zdjęcia wnętrz pochodzą jedynie z jednego skrzydła - tego widocznego na zdjęciu z widoku z ul Prostej (prawa strona gmachu). Wydaje się, że ta część gmachu jest w takiej czy innej eksploatacji- w każdym część korytarzy jest oświetlona, windy sprawiają wrażenie, jakby był czynne ale nie próbowałem wołać. Jest strasznie brudno- zwłaszcza na najniższej kondygnacji. Fetor moczu i odchodów ludzkich i kotow, które tam się chyba gnieżdżą jest straszny. na VI piętrze strzelają się kulkami. Było słychać wyraźnie, ale nie wchodziłem wyżej niż na drugą kondygnację. po pierwsze było już dość późno, po drugie zaś nie chciałem sameu tam się wałęsać.
Możliwe, że są jeszcze jakieś resztki. Znalazłem szpulkę jakiegoś drutu stalowego i jakiś ustrój pomiarowy. Zdjęcia wnętrz pochodzą jedynie z jednego skrzydła - tego widocznego na zdjęciu z widoku z ul Prostej (prawa strona gmachu). Wydaje się, że ta część gmachu jest w takiej czy innej eksploatacji- w każdym część korytarzy jest oświetlona, windy sprawiają wrażenie, jakby był czynne ale nie próbowałem wołać. Jest strasznie brudno- zwłaszcza na najniższej kondygnacji. Fetor moczu i odchodów ludzkich i kotow, które tam się chyba gnieżdżą jest straszny. na VI piętrze strzelają się kulkami. Było słychać wyraźnie, ale nie wchodziłem wyżej niż na drugą kondygnację. po pierwsze było już dość późno, po drugie zaś nie chciałem sameu tam się wałęsać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 375...499 postów
To w takim razie powinienem Wam coś pokazać. Znalezisko z pewnego opuszczonego miejsca. Ciągle zapominam porobić fotki i wrzucić na forum. Dziś (jak nie zapomne ponownieAirnox pisze: zawsze gdy ide w jakieś opuszczone miejsce mam nadzieje ,że coś ciekawego znajdę![]()