EM34

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: EMM803 - a ja...

Post autor: tszczesn »

ZoltAn pisze:...zaraz bym zaczął kombinować, jak ją od Ciebie wyhandlować! :lol: :lol: :lol:

Do mojego "Meteor(k)a Stereo 67", w którym właśnie wykańcza się taka lampa. :oops:
Polecam ten link:
niemiecki Ebay., ewentualnie odpowiednią stronę z amerykańskiego Ebay'a. Trzeba czasami tylko poczekać, a niektóre rzeczy są i 10 razy tańsze niż w sklepach. No i można tam kupić np. takie cudeńka
Jasiu

Post autor: Jasiu »

Czołem.
tszczesn pisze: Polecam ten link:
niemiecki Ebay., ewentualnie odpowiednią stronę z amerykańskiego Ebay'a. Trzeba czasami tylko poczekać, a niektóre rzeczy są i 10 razy tańsze niż w sklepach. No i można tam kupić np. takie cudeńka
Rzeczywiście piękne cudeńko.

Ile wynoszą "koszty dodatkowe"? Typowa przesyłka, prowizja od przelewu, jest coś jeszcze? Niektóre oferty wyglądają na naprawdę ciekawe.

Pozdrawiam,
Jasiu
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

Jasiu pisze:
tszczesn pisze: Polecam ten link:
Rzeczywiście piękne cudeńko.
Jak nie będzie zbyt drogie to postaram się ją kupić (tomek1 to ja :), ale niestety zapewne będzie.
Jasiu pisze:Ile wynoszą "koszty dodatkowe"? Typowa przesyłka, prowizja od przelewu, jest coś jeszcze? Niektóre oferty wyglądają na naprawdę ciekawe.
Przesyłka lamp do polski to ok 8 Euro (w sklepie będzie tyla samo), choć czasami wychodzi nie wiedzieć czemu taniej, przesyłka całego radia to kwota rzędu 25 - 35Euro. Przelew bankowy zagraniczny - zalrzy od banko ok. 40zł, ewentualnie Western Union - to samo. Małe sumy opłaca się wysyłać poleconym - ok 5zł.
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: EM34

Post autor: fugasi »

ZoltAn pisze:Podobnie jak AZ4 raz była AZ12, innym razem 5V5C3S (zdjęć nie zamieszczę bo będzie wrzask!!!)
A jak sprawuje się taki kenotron z przeżarzeniem o 1V?
_