Wzmacniacz z książeczki Valvo
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn, OTLamp, Einherjer
-
traxman
- 125...249 postów

Re: Wzmacniacz z książeczki Valvo
Myślałem bardziej o czymś takim, bo dalej prąd z głośnika płynie przez obwody wejściowe:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Olkus
- 3125...6249 postów

Trochę więcej pozmieniałem, teraz jest moim zdaniem dobrze:
Pozdrawiam,
A.
A.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,
-
x1981
- 50...74 posty

Wzmacniacz działa? czy projekt utknął w martwym punkcie ?
-
Olkus
- 3125...6249 postów

Mam polutowaną najnowszą wersję PCB ze zmianami, które ostatnio wprowadziłem.x1981 pisze: pt, 9 października 2026, 18:39 Wzmacniacz działa? czy projekt utknął w martwym punkcie ?
Jak na razie czasu mało, więc jeszcze nie zdążyłem uruchomić... Trochę rzeczy do serwisu ostatnio miałem, więc wzmacniacz odszedł na dalszy plan. Ale jesień się zaczyna, idą dłuższe wieczory więc wkrótce będę działać dalej
Pozdrawiam,
A.
-
x1981
- 50...74 posty

Fajnie, przydał by się dobrze przetarty projekt na tych tranzystorach AD149/ Ba! a jak by jeszcze termotransfer był dostępny to już można by startować z lutownicą więc czekamy na finał dopracowany i gotowy do powielania 
-
Olkus
- 3125...6249 postów

Zasadniczo rysunki wszystkich płytek zamieszczałem w wątku. Jak ktoś chce mogę podrzucić plik do termotransferu.x1981 pisze: pt, 9 października 2026, 18:49 Fajnie, przydał by się dobrze przetarty projekt na tych tranzystorach AD149/ Ba! a jak by jeszcze termotransfer był dostępny to już można by startować z lutownicą więc czekamy na finał dopracowany i gotowy do powielania![]()
Aczkolwiek nie chciałem wrzucać niedopracowanych i nie przetestowanych płytek a zamieścić już wersję poprawną, przetestowaną i w pełni działającą
Problem z tymi tranzystorami to słaba dostępność i spora cena... Dlatego mam inny projekt w planach, na takich bardziej dostępnych elementach. Nie zaczęty bo nie ma co dokładać kolejnego do listy oczekujących.
Pozdrawiam,
A.
-
x1981
- 50...74 posty

AD149 teraz obecnie dostępność jest a i cena nie powala
Dopracowana wersja to i chętni na płytki się znajdą (właśnie z tematu trudno wywnioskować czy te płytki to już finalne czy jeszcze trzeba troszkę nad nimi popracować ) wzmacniacz wart wykonania, niezła moc a i tranzystory nie takie muły ja TG70
jak by jeszcze dodać korektor barw to już wzmacniacz niczego sobie, oczywiście korektor barw jakiś aktywny a nie kombinacja w sprzężeniu zwrotnym jak to dawniej kombinowano , ale też nie wybiegam najpierw końcówka mocy musi nie sprawiać kłopotów i działać bez zarzutów.