Na odbiornikach morskich się nie znam, ale w BN byłem kilka razy. Mam jeszcze chyba gdzieś kartę, ale wątpię, że aktualną. Jak wynika z FAQ na stronie BN, kartę bezpłatnie wydaje się tylko na miejscu. BN nie prowadzi wypożyczalni, więc najlepiej udać się do czytelni i zrobić sobie zdjęcia (ich publikowanie to już osobna sprawa - prawa autorskie, majątkowe itp.). Swego czasu BN miała osobne środki na digitalizację i można było poprosić o digitalizację i umieszczenie dokumentu np. w POLONie. Jest jeszcze kilka innych sposobów na dostanie się do treści broszury. Można np. zwrócić się do pracowni reprograficznej o zrobienie kopii cyfrowej (to jest płatne), a jak ktoś mieszka w jakimś "akademickim" mieście, to można skorzystać z wypożyczalni międzybibliotecznej i zamówić książkę do czytelni jakiejś "swojej" biblioteki akademickiej. Katalog BN działa na systemie PRIMO, więc widać w nim stany innych bibliotek (w praktyce wszystkich naukowych) w Polsce. Pozdrawiam, Maciekfrycz pisze: wt, 25 sierpnia 2026, 12:02 Dziękuję Jacku.
Mam pytanie nieco lamerskie. Tam trzeba podać numer karty. Czy mogę się zapisać on line czy trzeba tam jechać wyrobić sobie kartę?
Pozdrawiam serdecznie!
RF.
Morski odbiornik komunikacyjny OK-102
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn, OTLamp, Einherjer
-
kolawski
- 250...374 postów

Re: Morski odbiornik komunikacyjny OK-102
-
frycz
- 625...1249 postów

Dziękuję.
Podjadę tam wezmę aparat, porobię zdjęcia i tyle.
Bardzo dziękuję!
Frycz
Podjadę tam wezmę aparat, porobię zdjęcia i tyle.
Bardzo dziękuję!
Frycz
Robert SP5RF
-
ballasttube
- 3125...6249 postów

Załączam link z Youtube do prezentacji tego odbiornika:
https://www.youtube.com/watch?v=IE6dsLOKjNw
Pozdrawai.
Jacek"b/t"
https://www.youtube.com/watch?v=IE6dsLOKjNw