Kineskop do Wisły
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn
-
TomekB.
- 10...14 postów

Kineskop do Wisły
Cześć, jestem nowym użytkownikiem forum. Witam serdecznie wszystkich.
Szukam kineskopu do telewizora Wisła, najchętniej sprawnego, ale to nie jest warunek konieczny. W egzemplarzu który nabyłem ktoś próbował zamontować kineskop prawdopodobnie od Algi, kineskop o oznaczeniu 35 MK-21.
Szukam kineskopu do telewizora Wisła, najchętniej sprawnego, ale to nie jest warunek konieczny. W egzemplarzu który nabyłem ktoś próbował zamontować kineskop prawdopodobnie od Algi, kineskop o oznaczeniu 35 MK-21.
-
Szrot majster
- 2500...3124 posty

Re: Kineskop do Wisły
Witam!
Szanse praktycznie zerowe.....jest lampa tego typu z długą poświatą i pomarańczowej barwie, czyli się nie nadaje, oryginału nie kupisz.
Napisz do Alka, on w Wisłach się specjalizuje.
Ja wolę radia zbierać i mieć spokój niż najpierw walczyć z pleśnią i śladami po myszach a potem nie mieć gdzie tego TV postawić.
Jak miałem 11-12 lat to mi ojciec wywalił praktycznie kompletnego Szmaragda i Lazuryta, więc nie zbieram.
Poza tym już nie ma gdzie tych TV szukać.
A Wisła ma o tyle paskudną cechę, że to wczesny, rosyjski kineskop, który pochodzi od wojskowej lampy z ekranów radarowych i szybko wyparły go nowsze typy.
Szanse praktycznie zerowe.....jest lampa tego typu z długą poświatą i pomarańczowej barwie, czyli się nie nadaje, oryginału nie kupisz.
Napisz do Alka, on w Wisłach się specjalizuje.
Ja wolę radia zbierać i mieć spokój niż najpierw walczyć z pleśnią i śladami po myszach a potem nie mieć gdzie tego TV postawić.
Jak miałem 11-12 lat to mi ojciec wywalił praktycznie kompletnego Szmaragda i Lazuryta, więc nie zbieram.
Poza tym już nie ma gdzie tych TV szukać.
A Wisła ma o tyle paskudną cechę, że to wczesny, rosyjski kineskop, który pochodzi od wojskowej lampy z ekranów radarowych i szybko wyparły go nowsze typy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
TomekB.
- 10...14 postów

Szanse są na wschodzie Europy, mam tam kontakty, nawet wiem gdzie jest na sprzedaż, ale sprzedawca nie odzywa się
W mojej wstawiony był od Algi, chyba 35 mk-21. Kupiłem kineskop do Wisły od pewnego jegomościa z Żyrardowa, który okazał się oszustem i przesłał jakieś dziadostwo prostokątne. Radia są w kręgu podstawowych zainteresowań, ale tak mnie naszło na Wisłę i Belwedera.
-
OTLamp
- 1250...1874 posty

W Aldze był kineskop z elektrostatycznym skupianiem, w zależności od wersji Algi, AW36-801 lub AW36-802. 35MK21 to zdaje się kineskop zastępczy za starsze typy ze skupianiem magnetycznym (35MK1 i MW36-44), ale już bezpułapkowy.TomekB. pisze: ndz, 2 sierpnia 2026, 21:30 Szanse są na wschodzie Europy, mam tam kontakty, nawet wiem gdzie jest na sprzedaż, ale sprzedawca nie odzywa sięW mojej wstawiony był od Algi, chyba 35 mk-21.
Zapewne od słynnego Tadzia z Żyrardowa...TomekB. pisze: ndz, 2 sierpnia 2026, 21:30 Kupiłem kineskop do Wisły od pewnego jegomościa z Żyrardowa, który okazał się oszustem i przesłał jakieś dziadostwo prostokątne. Radia są w kręgu podstawowych zainteresowań, ale tak mnie naszło na Wisłę i Belwedera.
-
TomekB.
- 10...14 postów

Dokładnie ten sam , słynny z takich nieładnych numerów?
-
OTLamp
- 1250...1874 posty

Trudno orzec, czy to wynika z niewiedzy czy cwaniactwa. Ale potrafił np. odwiedzić kolekcjonera odbiorników, porobić zdjęcia kolekcji, a następnie wystawić to co na tych zdjęciach na sprzedaż. Albo się pomylił, albo liczył, że kolekcjoner szybko zemrze.
-
TomekB.
- 10...14 postów

Dla mnie biorąc pod uwagę mój pierwszy i ostatni kontakt z tym indywiduum to oszust i krętacz ,udający dla uniknięcia odpowiedzialności niedoinformowanego głupka. W odpowiedzi na zadane pytanie co do możliwości kupna kineskopu do Wisły, zaoferował sprzedaż.Umowilismy się co do ceny i transportu ,opłaciłem z góry blokiem ,pudło dotarło i owszem ale nie z kineskopem do Wisły tylko z jakimś prostokątnym złomem.W odpowiedź na moje zadanie zwrotu pieniędzy,kłamał mnie że nie chciał mnie oszukac ,że do pierwszych Wiseł takie stosowali i inne takie bajki.Kiedy zażądałem zwrotu kasy cisza jak po śmierci organisty .
-
TomekB.
- 10...14 postów

Kineskop zakupiony co prawda nie oryginał,ale za to nówka sztuka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
cirrostrato
- 6250...9374 posty

Ten typ od dawna i dalej do kupienia i nawet niedrogo.
Popierając kogoś warto sprawdzić jaki jest jego termin ważności.
-
TomekB.
- 10...14 postów

No fajnie , tylko szkoda że nikt z tego forum nie pofatygowal się i nie pomógłcirrostrato pisze: sob, 22 sierpnia 2026, 23:32 Ten typ od dawna i dalej do kupienia i nawet niedrogo
-
OTLamp
- 1250...1874 posty

Rozumiem, że każdy posiadacz Wisły z tego forum powinien wyciągnąć ze swojego egzemplarza kineskop i zaoferować Tobie? A może jechać na wschód Europy i przywieźć?TomekB. pisze: ndz, 23 sierpnia 2026, 04:39 No fajnie , tylko szkoda że nikt z tego forum nie pofatygowal się i nie pomógł
-
cirrostrato
- 6250...9374 posty

Temat tego kineskopu swego czasu opisał Alek, chyba nawet, nie chce mi się szukać, kineskop jest lub bywa na Allegro (ja kupiłem na Wolumenie ale leży i zawala kąty, w Wiśle mam oryginał ale przy zakupie tego zmyliły mnie gabaryty, mechanicznie pasuje do Wisły), ale to arsatz, nie ten kolor luminoforu i czas poświaty ale dla wyświetlenia nieruchomego obrazu ujdzie.TomekB. pisze: ndz, 23 sierpnia 2026, 04:39No fajnie , tylko szkoda że nikt z tego forum nie pofatygowal się i nie pomógłcirrostrato pisze: sob, 22 sierpnia 2026, 23:32 Ten typ od dawna i dalej do kupienia i nawet niedrogo
Popierając kogoś warto sprawdzić jaki jest jego termin ważności.
-
TomekB.
- 10...14 postów

I po co te głupoty piszesz ? Merytorycznie nic się nie odezwałeś tylko zaczynasz pianę bić.To forum jest MARTWE z każdym dniem coraz bardziej ,wiem co piszę nie jestem tu od dziś funkcjonuje tu pod innymi nickami przemądrzały przemoladrzałku. Z pewnością kilka słów prawdy boli i post przez ciebie nie zostanie zaakceptowany.TomekB. pisze: ndz, 23 sierpnia 2026, 04:39 Rozumiem, że każdy posiadacz Wisły z tego forum powinien wyciągnąć ze swojego egzemplarza kineskop i zaoferować Tobie? A może jechać na wschód Europy i przywieźć
-
OTLamp
- 1250...1874 posty

Jak już masz zamiar cytować sam siebie, to powinno być tak:
A moja uwaga była po to, byś sobie wbił do łba, że to nie jest forum na twoje usługi i tego typu uwagi jak wyżej są nie na miejscu.
Pomijając już fakt, że jest to niezgodne z regulaminem, takie martwe forum, z każdym dniem coraz bardziej, a jakoś na siłę w nim tkwisz i to pod kilkoma nickami? Sadomasochizm, czy jakaś swoista odmiana syndromu sztokholmskiego?TomekB. pisze: ndz, 23 sierpnia 2026, 12:21 ,wiem co piszę nie jestem tu od dziś funkcjonuje tu pod innymi nickami przemądrzały przemoladrzałku.
-
TomekB.
- 10...14 postów

Ty masz chyba jakiś poważne psychiczne zaburzenia osobowości? No cóż nie każdy może być normalny, lepiej zmień forum na ,,porady psychiatryczne,, nie sił się na następną debilna odpowiedź ,nie mam zamiaru czytać i dyskutować z nikim.