Hybryda: Klasa D PFF, lampa i regulacja barwy dźwięku.
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn, OTLamp, Einherjer
-
traxman
- 100...124 posty

Re: Hybryda: Klasa D PFF, lampa i regulacja barwy dźwięku.
Może by warto wydzielić wątek, z "recenzjami" książek, każdy coś tam na półce ma, a lepiej takie informacje mieć z pierwszej ręki, niż wytworu z AI.
-
TooL46_2
- 1875...2499 postów

Jestem jak najbardziej 'ZA'!
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
traxman
- 100...124 posty

Dzisiaj dotarło 5 wydanie Small Signall Audio Design, będzie co czytać jutro. Trzeba kupować książki zanim AI całą wiedzę spali i będzie odpłatnie oferować jedynie słuszną - nie przypuszczałem, że Orwell tak szybko się zmaterializuje.
-
Einherjer
- 2500...3124 posty

No to założyłem wątek z recenzjami https://forum-trioda.pl/viewtopic.php?t=42921 traxman, mógłbyś w wolnej chwili napisać chociaż co nowego jest w piątej edycji? Czwartą mam na półce i fajnie by było wiedzieć, czy warto robić update 
-
hellcat
- 250...374 postów

Raczej Ray Bradbury - 451° Fahrenheitatraxman pisze: pt, 31 lipca 2026, 21:51 Trzeba kupować książki zanim AI całą wiedzę spali i będzie odpłatnie oferować jedynie słuszną - nie przypuszczałem, że Orwell tak szybko się zmaterializuje.
Üdv
Macska
Macska
-
traxman
- 100...124 posty

Byłem dzisiaj na przeglądzie z wozidełkiem, więc miałem dwie godziny dla siebie. Porównałem 4/5 wyd. wg mnie nie warto "upgradować", rozszerzony jest rozdział o kilku nowych wzmacniaczach operacyjnych, które i tak do audio nadają się jako tako, nieco rozszerzone są rozważania o szumach. Fatalnie zrobiony jest spis treści, w poprzednich wydaniach były sensowne akapity i szybko można było odnaleźć temat, w 5 formatował to chyba automatycznie word i nikt tego nie sprawdził, wcięcia gdzieniegdzie poznikały i spis jest nieczytelny skutecznie utrudniając porównanie zawartości. Dobrze, że nagłówki rozdziałów są dalej pogrubione. Największa wadą dla mnie jest zmiana formatu, książka jest większa i nie pasuje rozmiarami do pozostałych tytułów DS i nie mieści mi się w półce (ten sam format ma Audio Engineering...). Pomiędzy 3 i 4 wydaniem jest spora różnica zawartości, więc sobie je zostawiłem, 4 sprzedam, bo w 98% pokrywa się z 5. Generalnie drugi raz bym nie kupił pozostając przy 4.Einherjer pisze: sob, 1 sierpnia 2026, 14:20 co nowego jest w piątej edycji? Czwartą mam na półce i fajnie by było wiedzieć, czy warto robić update![]()
Ostatnio, co ciekawe kilka istotnych książek doczekało się nowych wydań, może ktoś dopisze do nowego wątku (min. Jones i Blencowe).
-
Einherjer
- 2500...3124 posty

No i zaoszczędziłeś mi 65 dolców czy ile to nowe wydanie kosztuje