Słuchawki douszne

Problematyka audiofilska oraz zagadnienia dotyczące NIELAMPOWEGO sprzętu audio.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn, OTLamp, Einherjer

rezasurmar
1 post
1 post

Re: Słuchawki douszne

Post autor: rezasurmar »

Kwestia indywidualna mocno, mnie dopiero zaczęły dobrze pasować Buds 2 pro od Samsunga. Nie wylatują, siedzą pewnie, nie wystają. Dźwięk bardzo dobrej jakości w porównaniu do moich innych słuchawek dużych.
Do tego Świetne ANC i całkiem przyzwoity czas używania.

Używam ich bardzo sporadycznie ostatnio. Głównie do dosyć głośnego auta służbowego na dalekich transach (Citroen Jumper). Tryb ANC z przepuszczaniem tła, przyzwoicie odcina monotonne dźwięki, nie odcinając całkowicie od środowiska zewnętrznego.
Awatar użytkownika
^ToM^
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Słuchawki douszne

Post autor: ^ToM^ »

Ola Boga pisze: ndz, 22 lutego 2026, 17:07 Drodzy słuchacze mobilni, doradźcie mi.
Chciałam sobie sprawić jakieś lepsze douszne "pigułki", a jak wiadomo taki sprzęt trudno przetestować.
Podzielcie się proszę doświadczeniami - czego unikać, bo zaraz się rozsypie, a co jest w miarę wygodne i zapewni chociaż namiastkę pasma akustycznego.
Nie ma dla mnie większego znaczenia, czy będą miały kabelek, czy nie. Kluczowy jest brak pałąka na głowie i możliwość wygodnego używania pojedynczej słuchawki.
Ola, to jest dobre pytanie. Miałem już kilka rodzajów i firm. Wszystkie zwróciłem. Albo wypadały, bo nie było odpowiednich gumek w zestawie. Albo gniotły gdzieś w ucho. Teraz używam zwykłych Panasoników zakładanych na ucho, ale niedokanałowych. Mają taką zaletę, że nie izolują od otoczenia i słyszę jak mnie ktoś np. woła. :D
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos