PCC84
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn, OTLamp, Einherjer
-
TooL46_2
- 1875...2499 postów

Re: PCC84
Z tym przydzwiekiem -- moze dodaj jakies 10uF pomiedzy R15 i R14? Wiem, ze para roznicowa i prad pewnie relatywnie staly, ale...
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
tszczesn
- moderator
Co jest nie tak z R6?
I gdzie proponujesz kondensator? Za R15? To już jest - C3. Przydźwięk jest, bo nie ma tu żadnych ekranowanych przewodów, żarzenie idzie bez żadnej skrętki itp. obok większości przewodów sygnałowych, a jest połączone szeregowo i ma dość znaczny potencjał. Ja się nie dziwię, że to brumi, ja się cieszę, że tak mało
I gdzie proponujesz kondensator? Za R15? To już jest - C3. Przydźwięk jest, bo nie ma tu żadnych ekranowanych przewodów, żarzenie idzie bez żadnej skrętki itp. obok większości przewodów sygnałowych, a jest połączone szeregowo i ma dość znaczny potencjał. Ja się nie dziwię, że to brumi, ja się cieszę, że tak mało
-
TooL46_2
- 1875...2499 postów

Zle zerknalem -- myslalem, ze masz jeszcze jeden rezystor obnizajacy napiecie dla stopnia napieciowego. Mea culpa.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
tszczesn
- moderator
Ten układ i tak już ma strasznie wiele lamp - 12 (w stereo) przy tej wersji i 14 przy wersji z mostkiem Graetza. To ma być tania i prosta konstrukcja, a nie konkurs na największą ilość lamp w układzie
Ale owszem - ładnie by wyglądało