Sztuczne obciazenie
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn, OTLamp, Einherjer
-
Einherjer
- 2500...3124 posty

Re: Sztuczne obciazenie
Rozumiem, że zapewniasz połączenie elektryczne miedzi na panelu czołowym z resztą obudowy? Wykoncypowałem sobie ostatnio panel z PCB do zasilacza, który robię (chociaż powoli), dobrze wiedzieć, że ktoś ma to przećwiczone 
-
traxman
- 25...49 postów

Na fioletowej płytce z 2x SMA widać odsłonięty solder, który styka się z metalową obudową oraz kilka przelotek łączących warstwy top-bottom.
Robiłem tez fronty na której od środka obudowy montowałem smd z interfejsu użytkownika...
Robiłem tez fronty na której od środka obudowy montowałem smd z interfejsu użytkownika...
-
TooL46_2
- 1875...2499 postów

W koncu znalazlem chwile...
Pierwsze -- z gory dziekuje wszystkim za sugestie, w szczegolnosci dziekuje traxman!!!!
) ale copper pour byl domyslny wiec na tym sie pochyle.
Parametrami bije na glowe to, co tutaj proponuje.
Pierwsze -- z gory dziekuje wszystkim za sugestie, w szczegolnosci dziekuje traxman!!!!
Modele sam rysuje (pamietam kiedy o tym mowiles dawno temutraxman pisze: pt, 15 maja 2026, 06:48 Nigdy, ale to przenigdy - nie używać nastaw domyślnych oraz bardzo często modeli elementów, to 99% szansy na katastrofę.
Nie no ladne cacko
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
Olkus
- 2500...3124 posty

Przepraszam za mały OT ale co jest nie tak z nastawami i elementami w KiCAD? Właśnie "ogarniam" sobie ten program, wcześniej korzystałem z innego (Eagle), ale przyszedł czas na KiCAD ze względu na brak ograniczeń, które w Eaglu bywały irytujące.TooL46_2 pisze: pt, 15 maja 2026, 23:54 W koncu znalazlem chwile...
Pierwsze -- z gory dziekuje wszystkim za sugestie, w szczegolnosci dziekuje traxman!!!!Modele sam rysuje (pamietam kiedy o tym mowiles dawno temutraxman pisze: pt, 15 maja 2026, 06:48 Nigdy, ale to przenigdy - nie używać nastaw domyślnych oraz bardzo często modeli elementów, to 99% szansy na katastrofę.) ale copper pour byl domyslny wiec na tym sie
Pozdrawiam,
A.
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,
-
TooL46_2
- 1875...2499 postów

Wiekszosc bibliotek oraz ustawien maja sens. Aczkolwiek nie jest latwy do przestawienia z np. Eagle lub Diptrace ktorego uzywalem wczesniej. Ale dosc szybko mozna ogarnac.
Troche gorzej z FreeCAD ktorego probuje sie nauczyc bo Fusion360 mnie juz, powiedzmy, 'denerwuje' ale jakos moj umysl jeszcze sie nie przeskalowal do niego.
Troche gorzej z FreeCAD ktorego probuje sie nauczyc bo Fusion360 mnie juz, powiedzmy, 'denerwuje' ale jakos moj umysl jeszcze sie nie przeskalowal do niego.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com