Mialem podobna koncepcje sterowania tego MOSFETa z procka. Moze jakos mi sie uda naskrobac jak bym to widzial wieczorem mojego czasu.
Pomiarowa lampa "solid-state"
Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn, OTLamp, Einherjer
-
TooL46_2
- 1875...2499 postów

Re: Pomiarowa lampa "solid-state"
Ladnie aproksymuje
Fajnie, ze dziala.
Mialem podobna koncepcje sterowania tego MOSFETa z procka. Moze jakos mi sie uda naskrobac jak bym to widzial wieczorem mojego czasu.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
Tomasz Gumny
- 1875...2499 postów

Re: Pomiarowa lampa "solid-state"
Odchudziłem schemat do niezbędnego minimum i ponownie obmierzyłem. Nałożyłem wyniki pomiarów na oryginalną charakterystykę i takie wyniki mnie zadowalają, zwłaszcza że są powtarzalne, na czym mi najbardziej zależało.
Teraz pora na pentodę.
Byłbym wdzięczny za jakieś sugestie, bo nawet nie wiem, z której strony do niej podejść.
Teraz pora na pentodę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tomek