Cześć Adam.
Nasuwa mi się bardzo smutna refleksja i po raz kolejny przypomina się film, do którego scenariusz napisali Mike Judge i Etan Cohen, który został zaprezentowany w roku bodajże 2006. Jednym z możliwych, przyszłym "systemem świata", zdaniem autorów pomysłu w tym filmie SF będzie "idiokracja", co jak się okazuje zaczyna być coraz bardziej realne, "prorocze", gdyż powolne realizowanie się tego scenariusza chyba powoli widzimy...
https://www.filmweb.pl/film/Idiokracja-2006-139428
Niestety wszyscy znajomi, którzy obejrzeli ten film (zresztą dość kiepski), siebie, swoich bliskich i znajomych uważają za tych mądrych, a pozostałych za idiotów...
Ja bardzo chętnie kupiłbym napisane przez Ciebie książki, dla zachowania wyników Twojej bezcennej, jak sądzę, pracy na dłużej, a może i sięgania do nich, jak przydarzy mi się w przyszłości jakaś "demencja starcza" (latka lecą)...
Ten sam cel prześwieca prowadzonemu przez członków stowarzyszenia "Trioda" Forum, ale tu ta "wiedza" jest mocno rozproszona i ciężko coś znaleźć, a tym bardziej zweryfikować jej prawdziwość (niestety, darmowa "sztuczna inteligencja" wypisuje przeważnie straszne głupoty, które wzajemnie się wykluczają... wypróbuję płatne modele), szczególnie gdy się nie wie, że takie zagadnienia były na "Triodzie" poruszane.
Co do książek i praw autorskich, to sam mam duże problemy z wyrobieniem sobie zdania, czy można je publikować, jeśli mają już 60...80 lat...?, gdyż od wielu lat poszukuję kilkunastu książek, wydanych kilkadziesiąt lat temu, których nie ma, gdyż pewnie zostały w przeważającej większości zutylizowane, razem z zawartą w niej wiedzą, gdyż żadne zachowane egzemplarze nie trafiają już do antykwariatów i portale aukcyjne...
Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .