Budowa przedwzmacniacza na PCF802.,czy możliwa .

Przed wypowiedzią bardzo proszę o zapoznanie się z regulaminem tego działu.

Moderatorzy: gsmok, Romekd, tszczesn, OTLamp, Einherjer

Awatar użytkownika
OTLamp
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Budowa przedwzmacniacza na PCF802.,czy możliwa .

Post autor: OTLamp »

Mar12uk pisze: pn, 9 lutego 2026, 19:23 Przyszło wam do głowy,że ktoś może mieć problemy z poprawną pisownią
Niejeden raz, nawet jeden z moderatorów jest dyslektykiem. Mimo tego pisze poprawnie, a nie tak jak Ty.
Mar12uk pisze: pn, 9 lutego 2026, 19:23stygmatyzujecie takie osoby ?
Stygmatyzujemy leni. Jest wiele sposobów, nawet automatycznych, by skutecznie zniwelować ten niby problem.
Mar12uk pisze: pn, 9 lutego 2026, 19:23 Profesorem Bralczykiem porozmawiajcie ,szybko was wyjaśni,
Na razie to ja Ciebie wyjaśnię: od tej pory żaden post napisany niechlujnie, z błędami, nie pojawi się na forum. Nie zostanie zaakceptowany.
Awatar użytkownika
Mar12uk
5...9 postów
5...9 postów

Post autor: Mar12uk »

Dziękuje za pomoc. Nie wyjaśnił mnie Pan,pokazywanie pseudo władzy w internecie to każdy może ,Typowa odpowiedz ,nie spodziewałem się,że Pan będzie refleksje i przyzna się do swoich ograniczeń .
Widziałem posty na waszym pseudo polskim forum pisane po angielsku ,ale rozumiem że na to przymykacie oko,no bo przecież każdy na polskim forum zna angielski ?
Proszę usunąć moje konto,
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

Mar12uk pisze: pn, 9 lutego 2026, 18:14 Witam a co myśliciel o takim schemacie oczywiście wyjście sygnału z anody pentody pcf802.(...)
Taki fender champ na sterydach. Do gitary będzie OK.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią.
W praktyce jest.
Ola Boga
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Ola Boga »

Mar12uk pisze: pn, 9 lutego 2026, 19:23 A to jest forum dyskusyjne języka polskiego?
To jest forum techniczne. Aby sprawnie porozumieć się w kwestiach technicznych, trzeba używać języka jednoznacznego i poprawnego.
Dodatkowo jest to forum o technice retro, propagujące szeroko rozumianą kulturę techniczną. Do kultury technicznej należy również sposób wyrażania - ścisły, precyzyjny i elegancki.
Wiadomo, że jeżeli raz na czas zapomnisz przecinka, to nikt Ci głowy nie urwie. Jak zrobisz jakiś błąd ortograficzny, to przylecę i poprawię na czerwono, ale też świat się nie skończy. Ale jak chcesz nam udowadniać, że będziesz pisać w poprzek wszelkim zasadom języka i przyzwoitości, to niestety...

Przypomnę fragment regulaminu forum, który na pewno przeczytałeś, prawda?
Regulamin pisze: wt, 18 marca 2025, 19:50 10. Administratorzy i Moderatorzy posiadają możliwość blokowania wątków, usuwania wiadomości lub przenoszenia do innego działu, w całości lub w części, jeżeli (w subiektywnej ocenie Administratora lub Moderatora) dana wiadomość, lub jej część, została napisana w niewłaściwym dziale, obniża ogólny poziom forum, jest powieleniem problemu już omówionego na forum lub w dziale artykuły na stronie głównej serwisu lub została napisana w sposób niezrozumiały (popełnienie licznych błędów ortograficznych, nieprecyzyjny opis problemu) oraz jeśli nie spełnia wymogów niniejszego regulaminu.
[...]
Jeśli nie akceptujesz powyższych zasad, prosimy opuść ten serwis.

Mar12uk pisze: pn, 9 lutego 2026, 20:00 Proszę usunąć moje konto,
Nie. Nie usuwamy kont, bo to by zaburzało ciągłość wątków. Możesz oczywiście przestać pisać, nie ma przymusu dalszego odpowiadania.
Możesz też spróbować użyć bazowej ortografii i kontynuować dyskusję na tematy techniczne.