Dylemat - Rigol czy Siglent
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
brencik
- 625...1249 postów

-
Locutus
- 2500...3124 posty

Re: Dylemat - Rigol czy Siglent
Podłącz sobie myszkę - znacząco ułatwi użytkowanieBenK pisze: śr, 5 marca 2025, 23:41 Chetnie napisze o ile sie przyzwyczaje bo normalnie to mi galek brakuje ....jakies wybrakowane produkuja ?![]()
(nie lube tych wszelkich "smart"fonow i innych dotykowych dziadostw no ale co zrobic takie czasy...)
„A szlakiem zuchwałym prowadzi ją wódz, Łupaszka bohater nieznany”
-
Szrot majster
- 2500...3124 posty

Witam!
Mi wpadło sporo pieniędzy i w NDN kupiłem RIGOL DHO804, była promocja na niego i kosztował tyle co byle jaki UNI-T czy inny syf, a tu są cztery kanały, polskie menu(potem odkryłem), myszka działa bezprzewodowa od PC(jakiś stary Logitech), dałem 1558zł i do Paczkomatu doszedł. Hanteka bym sprzedał, bo nie jest zbyt super, ale może ktoś by kupił?
Jakby co to PW
RIGOL ma dotykowy ekran.....niezły bajer w tej cenie, no i zasilanie z USB-C
Mi wpadło sporo pieniędzy i w NDN kupiłem RIGOL DHO804, była promocja na niego i kosztował tyle co byle jaki UNI-T czy inny syf, a tu są cztery kanały, polskie menu(potem odkryłem), myszka działa bezprzewodowa od PC(jakiś stary Logitech), dałem 1558zł i do Paczkomatu doszedł. Hanteka bym sprzedał, bo nie jest zbyt super, ale może ktoś by kupił?
Jakby co to PW
RIGOL ma dotykowy ekran.....niezły bajer w tej cenie, no i zasilanie z USB-C
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Locutus
- 2500...3124 posty

No to wypada go 'rozblokować'... i będzie 200MHz i 50Mpts.Szrot majster pisze: pt, 6 lutego 2026, 20:36 Witam!
Mi wpadło sporo pieniędzy i w NDN kupiłem RIGOL DHO804, była promocja na niego i kosztował tyle co byle jaki UNI-T czy inny syf, a tu są cztery kanały, polskie menu(potem odkryłem), myszka działa bezprzewodowa od PC(jakiś stary Logitech), dałem 1558zł i do Paczkomatu doszedł.
Przy tej cenie to będzie prawdziwy ,killer'
„A szlakiem zuchwałym prowadzi ją wódz, Łupaszka bohater nieznany”
-
Szrot majster
- 2500...3124 posty

Witam!Locutus pisze: pt, 6 lutego 2026, 23:38No to wypada go 'rozblokować'... i będzie 200MHz i 50Mpts.Szrot majster pisze: pt, 6 lutego 2026, 20:36 Witam!
Mi wpadło sporo pieniędzy i w NDN kupiłem RIGOL DHO804, była promocja na niego i kosztował tyle co byle jaki UNI-T czy inny syf, a tu są cztery kanały, polskie menu(potem odkryłem), myszka działa bezprzewodowa od PC(jakiś stary Logitech), dałem 1558zł i do Paczkomatu doszedł.
Przy tej cenie to będzie prawdziwy ,killer'![]()
Ja w FW grzebał nie będę, wolę zachować prawo do gwarancji, a najwięcej co będę mierzył to 10,7MHz, więc bez sensu,
Zresztą do p.cz. i tak używa się sondy detekcyjnej czyli oscyloskop może być do 100kHz, byle złom rosyjski.
Ale RIGOL fajny, bo od razu pokazuje Vpp i Vrms, nie trzeba liczyć Vrms przy pomiarze mocy wzmacniacza audio.