Dylemat - Rigol czy Siglent
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
brencik
- 625...1249 postów

-
Locutus
- 2500...3124 posty

Re: Dylemat - Rigol czy Siglent
Podłącz sobie myszkę - znacząco ułatwi użytkowanieBenK pisze: śr, 5 marca 2025, 23:41 Chetnie napisze o ile sie przyzwyczaje bo normalnie to mi galek brakuje ....jakies wybrakowane produkuja ?![]()
(nie lube tych wszelkich "smart"fonow i innych dotykowych dziadostw no ale co zrobic takie czasy...)
„A szlakiem zuchwałym prowadzi ją wódz, Łupaszka bohater nieznany”
-
Szrot majster
- 2500...3124 posty

Witam!
Mi wpadło sporo pieniędzy i w NDN kupiłem RIGOL DHO804, była promocja na niego i kosztował tyle co byle jaki UNI-T czy inny syf, a tu są cztery kanały, polskie menu(potem odkryłem), myszka działa bezprzewodowa od PC(jakiś stary Logitech), dałem 1558zł i do Paczkomatu doszedł. Hanteka bym sprzedał, bo nie jest zbyt super, ale może ktoś by kupił?
Jakby co to PW
RIGOL ma dotykowy ekran.....niezły bajer w tej cenie, no i zasilanie z USB-C
Mi wpadło sporo pieniędzy i w NDN kupiłem RIGOL DHO804, była promocja na niego i kosztował tyle co byle jaki UNI-T czy inny syf, a tu są cztery kanały, polskie menu(potem odkryłem), myszka działa bezprzewodowa od PC(jakiś stary Logitech), dałem 1558zł i do Paczkomatu doszedł. Hanteka bym sprzedał, bo nie jest zbyt super, ale może ktoś by kupił?
Jakby co to PW
RIGOL ma dotykowy ekran.....niezły bajer w tej cenie, no i zasilanie z USB-C
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
ECL86
- 25...49 postów

Ja to bym się publicznie nie chwalił raczej...
Sam chyba w tym momencie odstraszyłeś wszelkich ewentualnych zainteresowanychSzrot majster pisze: pt, 6 lutego 2026, 20:36 Hanteka bym sprzedał, bo nie jest zbyt super, ale może ktoś by kupił?
-
Locutus
- 2500...3124 posty

No to wypada go 'rozblokować'... i będzie 200MHz i 50Mpts.Szrot majster pisze: pt, 6 lutego 2026, 20:36 Witam!
Mi wpadło sporo pieniędzy i w NDN kupiłem RIGOL DHO804, była promocja na niego i kosztował tyle co byle jaki UNI-T czy inny syf, a tu są cztery kanały, polskie menu(potem odkryłem), myszka działa bezprzewodowa od PC(jakiś stary Logitech), dałem 1558zł i do Paczkomatu doszedł.
Przy tej cenie to będzie prawdziwy ,killer'
„A szlakiem zuchwałym prowadzi ją wódz, Łupaszka bohater nieznany”
-
Szrot majster
- 2500...3124 posty

Witam!Locutus pisze: pt, 6 lutego 2026, 23:38No to wypada go 'rozblokować'... i będzie 200MHz i 50Mpts.Szrot majster pisze: pt, 6 lutego 2026, 20:36 Witam!
Mi wpadło sporo pieniędzy i w NDN kupiłem RIGOL DHO804, była promocja na niego i kosztował tyle co byle jaki UNI-T czy inny syf, a tu są cztery kanały, polskie menu(potem odkryłem), myszka działa bezprzewodowa od PC(jakiś stary Logitech), dałem 1558zł i do Paczkomatu doszedł.
Przy tej cenie to będzie prawdziwy ,killer'![]()
Ja w FW grzebał nie będę, wolę zachować prawo do gwarancji, a najwięcej co będę mierzył to 10,7MHz, więc bez sensu,
Zresztą do p.cz. i tak używa się sondy detekcyjnej czyli oscyloskop może być do 100kHz, byle złom rosyjski.
Ale RIGOL fajny, bo od razu pokazuje Vpp i Vrms, nie trzeba liczyć Vrms przy pomiarze mocy wzmacniacza audio.
-
Szrot majster
- 2500...3124 posty

Witam!ECL86 pisze: pt, 6 lutego 2026, 23:26Ja to bym się publicznie nie chwalił raczej...
Sam chyba w tym momencie odstraszyłeś wszelkich ewentualnych zainteresowanychSzrot majster pisze: pt, 6 lutego 2026, 20:36 Hanteka bym sprzedał, bo nie jest zbyt super, ale może ktoś by kupił?
Już tej kasy nie mam.....gdybym trzymał na koncie to banki wiejskie tak działają, że po kilku dniach wszystko by bezprawnie przejął ojciec .
Jego też tak okradziono gdy był w wojsku i w przeliczeniu na obecnie czasy to było kilka razy więcej.
Po prostu oprócz oscyloskopu kupiłem masę AGD, w tym suszarkę do prania, nowy TV QLED dla Mamy, nowe Altusy 300, zasilacz symetryczny.
A Hantek jak to budżetówka....UNI-T ma gorsze w ofercie a i tak studenci kupują, FNIRSI jeszcze gorsze a i tak biorą.
A ojcu kupiłem prostownik do akumulatorów by nie ładował badziewiem i nie spalił ECU w samochodach.