Witam!
Gąbka kupiona...ojciec mi kupił w sklepie z takimi duperelami wodno-kanalizacyjnymi.
Płytka zrobiona, powiercona......wyszedłem z wprawy, do tego ta pogoda, niskie ciśnienie i dwa wiertła widiowe połamane
Ale jak Mama za chwile ma operację a ciśnienia u niej nie idzie zbić(bo u mnie są zjazdy i potem psuję układy, materiały i narzędzia), to nie tak "hup siup" płytkę wytrawić.
Ale zrobiłem
Pin 6(MUTE) jest licząc od lewej do prawej?
PRINT.jpg
TOP.jpg
Na folii próbowałem, niestety na folię z Allegro szkoda było kasy.....drukarka nie pokrywa jej równo tonerem mimo DARK+5 czyli maksimum.
Zrobiłem na żółtym papierze z Allegro, niby dedykowanym, mam też połyskujący biały ale trochę za gruby, kupiony ze 3 lata temu, różne barachło wtedy sprzedawano.
Co do trafa.....mam 2x19V z Tosca 303, nie wiem ale w Tosce jest przy 245V w sieci +/-27-29V, zawsze można dorzucić małe trafo 230V/19V jako autotrafo albo jakiegoś szmelcu 2x17V poszukać, od Aidy AWS-105 napięcie OK ale mocy za mało, bo tylko 60W.
2x15V też by podeszło i wtedy by szło pograć na 4 omach.
Co do tematu zakupów, to w Grudziądzu jest podobny szajs jak w Starogardzie Gdańskim czy Tczewie, to wszystko miasta robotnicze od dekad, 36 lat temu nastąpił upadek PRL-u, wszystko upadło, ludzie poszli na bruk, dużo zaczęło pić......nic dziwnego, że w sklepach nic nie ma.
Ja kupuję wszystko w internecie, w INTER-CHIP z Olsztyna bez problemu dostałem KD3773 TESLA po 16zł a u siebie co najwyżej podróby 2N3055 czy MJ15015, które padną od razu, na 100% rozbłyśnie szeregowo włączona żarówka, tudzież po podaniu pełnego napięcia odstrzeli kapsel od tranzystora.
Ja już kilka lat omijam sklepy stacjonarne z uwagi na ilość syfu, tak samo już nie kupię nowego laptopa i PC do pracy i kontaktu ze światem też kupię poleasingowy , kupiłem ThinkPad T495 z Ryzen 7 i 32GB RAM, PC już ma 6 lat a na składaka to sporo.
A na stacjonarce jadę na Zorin OS 17.3, na laptopie mam Windows 11 Pro 24H2.
Płytkę będę lutował jak dokupię rezystory, które na schemacie są 0,5W, bo mam same 0,25W i reszta to wartości "lampowe" jak chodzi o 0,5-2W.
Cewki zmierzyłem(te większe) miernikiem RLC i mają 2uH, rezystory równolegle z nimi w oryginalnym układzie były 10R 0,25W.......tak ma być?
A drugi amplituner z STK463 dostał STK465 PMC i gra ładnie, na nowym STK465 zaczęła poprawnie chodzić regulacja barwy dźwięku, która jest w pętli USZ.
Może hybryda już była na wykończeniu?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.