Witam!
Wiem, że mógłbym w Chinach zamówić to i owo, ale zobaczcie, że elektroniką na poważnie zająłem się, gdy mi większa kasa wpadła i ojciec odczepił się od moich zakupów i decyzji, jakbym dalej musiał wysłuchiwać dlaczego nie nowy sprzęt, czemu tyle na 10 elektrolitów poszło albo czekał miesiąc na podwiezienie do lokalnego sklepu elektronicznego, gdzie 100% półprzewodników to podróbki a cena raze 10, to bym chyba wolał piwo pod sklepem pić.
A teraz mam Allegro, Allegro Pay też, nie mam problemów z zakupem tranzystora 2N6488 czy podobnego, śmieciowego elementu.
Niestety z Chinami już tak różowo nie jest.....jakby wyszedł problem prawny, sprawa karna, podejrzenie , to by mnie karetka na sygnale zawiozła do Świecia albo Kocborowa.
A karty płatniczej nie mam z takiego powodu, że nie będę płacił za codzienne zakupy czy inne duperele.
A tak jest "z łyżki w gębę".....prosto i bezproblemowo.
A co jest "nie halo" w schemacie z Elektrody?
Jak się nie da, to stanie na tym
https://320volt.com/en/100w-power-ampli ... ansistors/
To THT a wszystkie graty do tego mam "na stanie", podkładki mikowe i pastę też mam.
Ja się wychowałem w domu, gdzie ojciec tępił moje hobby, miałem być parobkiem, nawet bez matury.
Jednak widzicie, że poszło inaczej.
A co sądzicie o układzie z linku?
Tutaj ze 20W na 4 omach by było, może więcej.....więcej mi nie trzeba.
Dziś dokończyłem tego Della D530 na kultowym Windows XP Pro SP3 i pluję sobie w brodę, że trzeba było nową klawiaturę kupić, nie cieszy mnie, że on działa i do tego pochodzi z korporacji, gdzie na 90% był "zapasowy" i przez to wygląda jak nowy ze sklepu.
Gdybym znalazł tego D530 w kontenerze na śmieci , to byłbym bardziej zadowolony.....a sami wiecie, że laptop z portem COM to perła obecnie, bo nowych nie ma a prawie 20 letnie.
Co do układu z linku.....tranzystory można zamocować na wygiętej blasze aluminiowej 2mm i całość przykręcić do radiatora w miejsce STK643, ładnie to nie będzie ale bez cyrków.
Konto na Elektrodzie usunąłem bo nie chciałem dalej być dymanym przez cwaniaczków, tu na Triodzie tego nie ma, ,nikt nie broni nikomu budowy wzmacniacza SE na PL841 i TG2,5-1-666 czy hybrydy typu lampa i GML026, nawet inwencja jest wspierana tutaj, tam tylko o kasę i lans chodzi, to nie jest forum pasjonatów, nie ma tam też spokoju, sam Kolega CHOPIN66 pisał, że rządzi tam AI, jak ma maszyna za mnie myśleć, to po co co mi takie pseudo forum, nieprawdaż?
A czy kogoś boli, by mi rzeczony STK załatwić?
Na Allegro Lokalnie ich nie ma, a nie będę kupował wzmacniacza i go pruł dla hybrydy.
Jeszcze jest opcja typu uPC1207 i tranzystory mocy ale nie ma wiele napisane na ten temat.