Historia polskich ogniw i baterii suchych

Elektronika retro

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Waldemar D.
625...1249 postów
625...1249 postów

Historia polskich ogniw i baterii suchych

Post autor: Waldemar D. »

Koledzy, myślałem, że stworzę podstronę Retrodekana ze wspomnianą historią ale zmieniłem plany. Mało, że nie rozszerzę strony, to prawdopodobnie ją wyłączę. Powód? Znikome zainteresowanie historią polskich tranzystorów a z drugiej strony absurdalnie wysokie koszty jej utrzymania. Dlatego chciałbym spytać właściciela Triody i moderatorów, czy mogę co jakiś czas umieszczać wyniki wieloletnich badań nad historią polskich ogniw i baterii suchych, praktycznie od zaborów po współczesność. Mam parę unikalnych "smaczków", które być może warto by opublikować... Nie ma żadnego całościowego opracowania tego tematu. Jestem na Triodzie od początku, dlatego było mi najbliżej do Was, żeby spytać...
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Re: Historia polskich ogniw i baterii suchych

Post autor: Romekd »

Czołem.
Ja jestem jak najbardziej za takim pomysłem. Myślę że zgromadzone przez Ciebie materiały mogą być bardzo wartościowe, powiązane z tematyką naszego Forum i szkoda byłoby, gdyby przepadły...

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Einherjer
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Re: Historia polskich ogniw i baterii suchych

Post autor: Einherjer »

Utrzymanie takiej super prostej strony nie powinno być drogie. Możesz mi napisać prywatną wiadomość ile, komu i za co płacisz? Mamy po przygodach z forum pewne rozeznanie w kwestii tanich hostingów. Być może jest to rzecz, którą Stowarzyszenie mogłoby wziąć w takiej czy innej formie pod swoje skrzydła.
ODPOWIEDZ