Może ktoś stłucze lampę EBL21 aby sprawdzić czy naprawdę tak robiono grzejnik po 1956r
Racjonalizacja w ZWLE
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
Alek
Racjonalizacja w ZWLE
Skany dość słabe
, ale co nieco da się przeczytać 
Może ktoś stłucze lampę EBL21 aby sprawdzić czy naprawdę tak robiono grzejnik po 1956r
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
KaW
- 625...1249 postów

-
Zibi
- 3125...6249 postów

-
Piotr
- moderator
Alku,
Dzięki za cenne materiały. Skąd Ty to wszystko bierzesz?
Nawiasem mówiąc jakość jest naprawdę fatalna, ale przymykam oko
Ale co mnie niepokoi - węszę co jakiś czas w Twioch postach (i podpisach) nutkę ideologiczną. A tylko jeden krok do bezsensownej dyskusji prowadzącej do nikąd (którą może nieopacznie właśnie rozpocząłem). Otóż niektórzy z nas wychowali się w tamtych czasach i żywią pewien sentyment do "postępu technicznego"... Odnoszę wrażenie, że systematycznie nabijasz się z tamtych ideałów, kiedy ja pomysł uważam za godny pochwały. Problem leżał moim zdaniem wyłącznie w jego wykonaniu.
Czyżbym był zakamuflowanym komunistą
joj:
Dzięki za cenne materiały. Skąd Ty to wszystko bierzesz?
Nawiasem mówiąc jakość jest naprawdę fatalna, ale przymykam oko
Ale co mnie niepokoi - węszę co jakiś czas w Twioch postach (i podpisach) nutkę ideologiczną. A tylko jeden krok do bezsensownej dyskusji prowadzącej do nikąd (którą może nieopacznie właśnie rozpocząłem). Otóż niektórzy z nas wychowali się w tamtych czasach i żywią pewien sentyment do "postępu technicznego"... Odnoszę wrażenie, że systematycznie nabijasz się z tamtych ideałów, kiedy ja pomysł uważam za godny pochwały. Problem leżał moim zdaniem wyłącznie w jego wykonaniu.
Czyżbym był zakamuflowanym komunistą
-
Thereminator
- 6250...9374 posty

Piotrze, myślę, że Alkowi chodzi raczej o propagandowe wtrącenia o sojuszu robotniczo -chłopskim i takich tam, jak również o patos z jakim napisano artykuł - jest tak podniosły, że aż ociera się o groteskową śmieszność.
Mnie osobiście fascynują tamte czasy, oczywiście pod kątem owego postępu technicznego.
z partyjnym pozdrowieniem
Mnie osobiście fascynują tamte czasy, oczywiście pod kątem owego postępu technicznego.
z partyjnym pozdrowieniem
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
Alek
-
amator
- 625...1249 postów

Witam.
Może nie do końca w temacie, ale czasami można też sobie potęsknić... powzdychać... Z historii tegoż właśnie PRLu... Zakłady Lamp Radiowych im. Róży Luksemburg.
Pozdrawiam
p.s. Zdjęcia z miesięcznika "Młody Technik" Numer 2(139) Luty 1960r.
Może nie do końca w temacie, ale czasami można też sobie potęsknić... powzdychać... Z historii tegoż właśnie PRLu... Zakłady Lamp Radiowych im. Róży Luksemburg.
Pozdrawiam
p.s. Zdjęcia z miesięcznika "Młody Technik" Numer 2(139) Luty 1960r.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.