cirrostrato pisze: ↑ndz, 18 sierpnia 2024, 10:28ciekawostka, K-937 za 200zł
To i tak tanio, stan prawdopodobnie nieznany, a urządzenie znalezione w ramach sprzątania po umarłym.
A oferta była do negocjacji....na Wolumenie były (kiedyś i przez lata) takie ciekawostki, że nawet dało się, najpierw tam kupując (wielu namawiałem na wystawianie na Allegro, niestety zawsze byli na nie) ciekawie zarobić, niestety, dziś już nie ten Wolumen, tych ludzi z ciekawymi szpejami też już nie ma często od kilku lat, większość znałem bo lubię, oni wtedy też, pogadać.......Pozdrawiam.
A Ja dzisiaj odwiedziłem Wolumen po długiej nieobecności , szok ... Sławka już nie ma .Zakończył swoją działalność i to podobno już dawno. Już nawet nie pamiętam ile lat tam sprzedawał, wg mnie był tam od zawsze.Był chyba ostatnim sprzedawcą u którego można było coś ciekawego wypatrzeć i kupić.
Czyli można już oficjalnie ogłosić Wolumen jako giełda elektroniki zakończył swój żywot.
Już od dłuższego czasu umawiam się z kolegą że spotkamy się na Wolumenie przypomnieć sobie dawne dobre czasy , kiedy lampy były tanie jak barszcz, u Sławka lampy nie mieściły się na stoliku , chyba zostaje umówić się jak zacznie się sezon na truskawki i kupić po łubiance bo innego powodu żeby tam jeździć już nie ma.
taipan3 pisze: ↑ndz, 16 marca 2025, 15:44
... szok ... Sławka już nie ma .Zakończył swoją działalność i to podobno już dawno.
Byłem tam 2-3 tygodnie temu, samego Sławka faktycznie nie było, ale byli ludzie od niego i lampy też miniaturowe typu 6111, tak że może wróci, jak nie osobiście, to z towarem wojskowym.
Powiem tak smutno mi ... coś się skończyło , coś uleciało w niebyt , Częściej chodziłem w niedzielę na Wolumen niż do kościoła . teraz zostaje allegro, zamiast płyt CD i winyli spotify. Z kolegą umawialiśmy się na Wolumenie on szedł pieszo z Koshuta i robił 10000 kroków bo tak mu zalecił lekarz ja zasuwałem autem.
Patrzę na to wszystko świat się zmienia a my się starzejemy .
Przejeżdżałem wstąpiłem (w innym przypadku szkoda czasu i paliwa), bez rewelacji, Sławek nieobecny, u pana z trafami AZ1 NOS i używek starczy na cały kraj, zbiorcze pudło ECC81 NOS 30zł/sztuka a patrząc na Allegro cena naprawdę konkurencyjna, zainteresowanie zerowe więc sądzę, że można spokojnie cenę stargować choć nie przy jednej sztuce.