Jaka antena do detektorka?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
A w przypadku słuchawek podłączonych zestawu, który ma płączenie poprzez kondesatory z siecią energetyczną? I to o pojemnosćiach przynajmniej o rząd większych. One też mogą zostać przebite. Ale w tym przypadku się nie boisz? Nie zastanawiasz się jak podłączasz słuchawki do konpa gdzie zasilacze są robione z podzespołów odpowiednich bardziej dla 110VAC a nie 230VAC.
-
- 625...1249 postów
Jeżeli chodzi o komputery, to nie powinno być zagrożenia- dobrze wykonana instalacja elektryczna w domu z kołkami zerującymi i wyłącznik różnicowo-prądowy, wyłączą natychmiast zasilanie jeżeli tylko któryś z elementów przeciwzakłóceniowych zasilacza komputerowego dostanie przebicia. Ale warunkiem jest kołek w gniazdku i "różnicówka"!
-
- 6250...9374 posty
Panowie ale drążycie ten temat!! Dajcie spokój! Popatrzcie na wzmacniacze słuchawkowe na lampach! Jeśli kondensator dostanie przebicia to napięcie stałe pójdzie na słuchawki i mamy z muzgu akumulator... Pomyślcie bo problem anteny sieciowej już został rozwiązany, chłopak dał sobie spokój, woli nie ryzykować i ja też przyznaje sie do tego że może głupoty plotłem (choć mnie się nic nie stało). A wzmacniacze nadal ludize budują 

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU