Zakładamy stowarzyszenie

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Zakładamy stowarzyszenie

Post autor: taipan3 »

To ja mam pytanie techniczne jak zostać członkiem stowarzyszenia trioda.
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Post autor: Romekd »

Czołem.
Piotrze, na razie nie ma potrzeby powiększania liczby członków stowarzyszenia TRIODA. Jesteśmy stowarzyszeniem zwykłym, bardzo małym, do którego założenia potrzebne są minimum trzy osoby, a duża liczba członków stowarzyszenia mogłaby powodować trudności w jego funkcjonowaniu i realizowaniu celów, jakie sobie wyznaczyliśmy tworząc regulamin. Więcej członków rozproszonych po całej Polsce powodowałby większą trudność organizowania zebrań, podliczania głosów i zbierania podpisów dla podjęcia jakiejkolwiek decyzji... Potrzebujemy raczej zwolenników, sympatyków i osób wspierających naszą działalność, gdyż do realizacji celów podanych w regulaminie TRIODY jest nas wystarczająca liczba. W skład Stowarzyszenie TRIODA wchodzą moderatorzy i administratorzy Forum. W razie pojawienia się dodatkowych wyzwań weźmiemy pod uwagę ewentualne przyjęcie kolejnych osób, w tym i Ciebie, jeśli nadal będziesz wyrażał chęć pomocy w realizacji pojawiających się przed nami zadań.

Pozdrawiam serdecznie
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Czołem.
Mam prośbę do osób wspierających finansowo stowarzyszenie TRIODA - w przelewie, jako tytuł wpisujcie: "Darowizna na cele statutowe", co pozwoli nam utrzymać porządek i przejrzystość w dokumentacji finansowej.

Pragnę w tym momencie serdecznie podziękować tym Użytkownikom, którzy już wpłacili na nasze konto bankowe pewne kwoty. Pieniądze te będą odpowiednio zagospodarowane, między innymi na zakup własnego sprzętu i jego uruchomienie w serwerowni posiadającej dobre łącza, a przez to wpłyną na rozwój Serwisu i Forum "TRIODA" w przyszłości. Większa przestrzeń dyskowa oraz uniezależnienie się od dostawców usług hostingowych pozwoli nam obniżyć koszty utrzymania stron i np. umożliwi zwiększenie dopuszczalnej wielkość załączników w postach i prywatnych wiadomościach.

Pozdrawiam
Romek
Awatar użytkownika
tedikruk111
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: tedikruk111 »

Witam.
Czy nr "kota" można poznać?
25 Matki boskiej pieniężnej i robiąc przelewy chciałem ustawić zlecenie stałe.Jeżeli można na pw. Na zasadzie kopiuj/ wklej.
Pozdrawiam.
tedi.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
AdamC
100...124 posty
100...124 posty

Post autor: AdamC »

tedikruk111 pisze: sob, 23 listopada 2024, 13:06 Witam.
Czy nr "kota" można poznać?
Numer podany parę postów wcześniej : autor: Romekd » czw lis 21, 2024 7:42 am
Awatar użytkownika
Krzysztof_M
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Krzysztof_M »

Czy Stowarzyszenie Trioda będzie posiadać własny numer telefonu tak by możliwe było wpłacanie przez BLIK?
α β Σ Φ Ω ℧ μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ −
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Czołem.
Krzysztof, nie wiem czy system wpłat blikiem gwarantuje pełna informację o wpłacającym i przeznaczeniu przesyłanych tą metodą środków finansowych. Wszelkie zagadnienia związane z finansami stowarzyszenia TRIODA muszą być całkowicie transparentne i jednoznaczne, by nie powodowały bałaganu, z którego później trudno by się było wytłumaczyć. Czy system BLIK to gwarantuje?

Na razie nie posiadamy własnego numeru telefonu, natomiast we wszystkich dokumentach zgłoszeniowych stowarzyszenia podawałem swój numer prywatny.

Pozdrawiam
Romek
Awatar użytkownika
tedikruk111
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: tedikruk111 »

Witam.
Może tutaj to rozważyć się da.
Czy numeracji postów w danym temacie da się zrobić?
Żeby nie było niepotrzebnego czytania i kopiowania. WYSTARCZY podać nr postu i bedzie tego.
Pozdrawiam.
tedi.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
Awatar użytkownika
Locutus
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: Locutus »

Romekd pisze: pn, 25 listopada 2024, 22:01 Wszelkie zagadnienia związane z finansami stowarzyszenia TRIODA muszą być całkowicie transparentne i jednoznaczne, by nie powodowały bałaganu, z którego później trudno by się było wytłumaczyć. Czy system BLIK to gwarantuje?
Pozdrawiam
Romek
Przelew BLIK ‚na telefon’ niczym nie różni się od klasycznego przelewu.
Są pełne dane wysyłającego oraz opis, który wprowadził 🙃

Nie ma znaczenia czy skojarzony nr. tel jest prywatny, ważne z którym kontem jest powiązany…
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Locutus pisze: wt, 26 listopada 2024, 01:16
Romekd pisze: pn, 25 listopada 2024, 22:01 Wszelkie zagadnienia związane z finansami stowarzyszenia TRIODA muszą być całkowicie transparentne i jednoznaczne, by nie powodowały bałaganu, z którego później trudno by się było wytłumaczyć. Czy system BLIK to gwarantuje?
Przelew BLIK ‚na telefon’ niczym nie różni się od klasycznego przelewu.
Są pełne dane wysyłającego oraz opis, który wprowadził 🙃

Nie ma znaczenia czy skojarzony nr. tel jest prywatny, ważne z którym kontem jest powiązany…
Dziękuję za informację. Problem widzę gdzie indziej - na ten moment dysponuję już trzema telefonami (dwoma komórkami i stacjonarnym; wszystkie wzięte na firmę). Już teraz jeden z nich leży wyłączony w szufladzie, a na jeden (stacjonarny; mam go od ponad 50 lat) większość przychodzących połączeń to reklamy lub spam. Mam wrażenie, że czwarty telefon byłby już straszną przesadą. Tych firmowych nie chcę wiązać z działalnością stowarzyszenia TRIODA, gdyż są już powiązane z jednym z banków (właściwie z trzema), z których usług korzystam, a dodatkowo częściowo wliczam je w koszty prowadzenia firmy i takie posunięcie mogłoby być niezgodne z pewnymi zasadami.
Pozostańmy więc przy tradycyjnych formach przelewania środków.

Chciałbym podziękować wszystkim naszym Użytkownikom, którzy już swoimi wpłatami wsparli działalność stowarzyszenia TRIODA. Z części tych środków zakupiliśmy serwerowy komputer marki DELL, który w tym momencie konfiguruje i przygotowuje do uruchomienia Tomek (tszczesn), by za moment podłączyć go do szybkich łącz internetowych...

Pozdrawiam
Romek
AdamC
100...124 posty
100...124 posty

Post autor: AdamC »

Panowie , wydaje mi się że stowarzyszenie cierpi na nadmiar środków do jego utrzymania.
I pewnie dlatego nie ma na głównej stronie odnośnika, wyjaśnienia że utrzymuje się ze środków miłośników, pasjonatów, nie ma reklam, a co najważniejsze przekierowania na stronę z dokładniejszą informacją jak i gdzie, w jaki sposób chętny może wesprzeć działalność forum.
Bo raczej wątpię że ewentualny wspomagający będzie dogłębnie wertował forum by dokopać się do informacji i dokonać przelewu.
Einherjer
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Einherjer »

Nie musi jakoś specjalnie wertować, wystarczy, że wejdzie w jakikolwiek dział to zobaczy na samej górze przyklejony temat "Stowarzyszenie Trioda", a tam wszystkie potrzebne informacje. Reklam nie przewidujemy (chyba nawet stowarzyszenie zwykłe nie może), a dzięki ofiarności pierwszych darczyńców na razie pieniędzy nam nie brakuje, więc nie ma sensu być nachalnym. Aktywnie pracujemy też nad obniżeniem kosztów utrzymania forum.
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Czołem.
Szanowni Koledzy i Koleżanki, dostałem dzisiaj informację, że w nadchodzącą środę zostanie w siedzibie stowarzyszenia Trioda zainstalowane i uruchomione łącze światłowodowe o przepustowości 400/200 Mb/s (o/w) dla serwera naszego Forum i Serwisu TRIODA. Do instalacji i konfigurowania serwera zgłosił się Tomek Szcześniak, który w czasie wolniejszym od zajęć ma przyjechać do Zawiercia i zająć się jego podłączeniem i uruchomieniem (Tomek już jakiś czas temu dokonał instalacji, uruchomienia i przetestowania oprogramowania Forum na zakupionym przez nas serwerze). Bardzo jestem ciekaw jak będzie działało nasze Forum na nowym łączu.
W tym miejscu chcę jeszcze raz serdecznie podziękować wszystkim sympatykom naszego Forum za wpłaty dokonywane na konto Triody. Dzięki Wam może w najbliższym czasie uda się nam uruchomić Stronę Trioda i Forum Trioda w nowej, już własnej lokalizacji, z szybkim łączem internetowym...

Pozdrawiam serdecznie
Romek
Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: taipan3 »

Trochę nie w tym wątku ale czy po zakończeniu instalacji będzie możliwe zwiększenia wielkości załącznika ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

Na razie jeszcze pewnie nie - pojemność dysków wbudowana w serwer nie jest oszałamiająca (ok 2TB dostępnej pojemności), jak się dorobimy dodatkowych dysków będzie można zwiększyć.