3-kanałowy preamp MIDI - rack
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 75...99 postów
Re: 3-kanałowy preamp MIDI - rack
Cześć, śledzę wątek z zaciekawieniem:) tak jak pisałem wcześniej jestem chętny na płytki.
-
- 1875...2499 postów
@Recon -- wyslalem Ci PW 

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 500...624 posty
Czy komuś udało sie nabyć pcb do tego projektu?
Ja tez robię tego preampa ,ale na swojej płycie niestety
Ja tez robię tego preampa ,ale na swojej płycie niestety

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 1250...1874 posty
Uhh leżą u mnie te płytki, ale jakoś czasu nie mam ciągle
mógłbym je sprzedać ale nie przygotowałem za bardzo dokumentacji.

Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
-
- 20...24 posty
Witam. Dysponuje ktoś PCB ścieżek abym mógł wytrawić sam płytkę tego preampa?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- 50...74 posty
Witam. Dołączę kilka słów ode mnie.
Nie zakładałem nowego tematu bo będzie mowa o soldano X 88 R. Odpaliłem oczywiście kilka skuch zaliczyłem bo nie podpiąłem mas potencjometrów do masy płytki. Zrobiłem wszystko według schematów z tube town łącznie ze sterowaniem z przełącznikiem on/on/on. Teraz męczę footswitch co prawda działa na przełącznikach chwilowych pod napięciem ale wyprowadzenia na kanały są dodatnie, a sterowanie przekaźnikami mam na masie, które z kolei załączają optykę na kanałach. Muszę przerobić układ footswitcha który jest na przerzutnikach CD 4044 i CD 4081. Ktoś może ma pomysły jak to prosto zrobić?
Nie zakładałem nowego tematu bo będzie mowa o soldano X 88 R. Odpaliłem oczywiście kilka skuch zaliczyłem bo nie podpiąłem mas potencjometrów do masy płytki. Zrobiłem wszystko według schematów z tube town łącznie ze sterowaniem z przełącznikiem on/on/on. Teraz męczę footswitch co prawda działa na przełącznikach chwilowych pod napięciem ale wyprowadzenia na kanały są dodatnie, a sterowanie przekaźnikami mam na masie, które z kolei załączają optykę na kanałach. Muszę przerobić układ footswitcha który jest na przerzutnikach CD 4044 i CD 4081. Ktoś może ma pomysły jak to prosto zrobić?
-
- 50...74 posty
Schemat footswitcha obecny i zdjęcie płytki z przekaźnikami. To dwa odrębne układy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 125...249 postów
Spoko projekt! Trochę się narobiłeś. Ja po 13 latach kończę „klona” TriAxisa i kilka innych gratów. Sam ogarnąłeś programowanie uC pod MIDI czy ktoś pisał Ci kod?
-
- 1250...1874 posty
Zawodowo jestem 'kąkuterowcem' wiec sobie sam w sumie to naklepalem, z tego co pamietam bazowalem na jakims innym projekcie ktory wygrzebalem z czelusci neta. Jakby ktos chcial to: https://github.com/pawelKapl/MIDI-Amp-Footswitch
Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.